Jump to content

8. О, Учителю благи


Recommended Posts

8. О, УЧИТЕЛЮ БЛАГАТИ

Ще разкажа за песента „О, Учителю благати“. Значи един четвъртък е. Времето е такова едно мъгливо и като пулверизатор така ръси, ръси. Братята направили една малка шатричка на Учителя, и както Той е там нали, излиза сестра Люба Радославова, дъщерята на брат Радославов, която беше болна, епилептичка беше. А за нея Учителят е казал, че е египетска жрица. Тя излиза от храсталака там, от лещака, Паша ми го е казвала. Излиза, застава пред Учителя, така смирено и започва да пее „О, Учителю благати!“ Това е музика и текст неин, на Люба Радославова. Тя пее и там гдето се казва поклон, така се хубаво поклони и аз не мога да я изпея тая песен без да стана където и да се намирам. И ако съм легнала ще стана да се поклоня. И така безшумно се оттеглила, както безшумно пристъпила. А Учителят слуша, слуша. Ето, така се е родила тази песен. Тя е от нея, и теста, и музиката.
Учителят е казал, че тя е египетска жрица от минал живот, тя е на брат Радославов дъщеря. Тя беше една тънка, висока, хубава, беше болничка милата от епилепсия, но успя да предаде една необикновена песен.
Един друг брат имаше, неговата дъщеря ми беше учителка по психология, отишли и го клеветили на Учителя. „Учителю, тоя брат обича така да поцелува някоя сестра.“ Пък Учителю казал: „Радвайте се, че сега ги целува и им се радва, защото в минал живот с нож ги гонеше!“ Вижте какво отговорил Учителят: „Радвайте се, че сега той ги целува и им се радва, защото в минал живот той с нож ги гонеше!“ Хайде де, ще го тълкувате ли? Какво тълкуване, бе братя. Това е живот жив, вечен, непресъхващ и вечно присъствуващ - вчера, днес и утре.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...