Jump to content

21. Разговор с Учителя


Recommended Posts

21. РАЗГОВОР С УЧИТЕЛЯ

На 22.12.1937 г. сряда в големия салон след лекцията и след гимнастиките.
„Човек, който обикне Бога става даровит. Тогава ако ти искаш музика ще дойдат отгоре музиканти и ще те учат. Ако искаш да станеш художник ще дойдат отгоре да те учат. Човек не може да стане учен ако не дойде при тебе Любовта, не можеш да станеш добър ако не дойдат при тебе добри.
Само когато дойде Бог отвътре, тогаз ще дойде Любовта в тебе. Ти ще влезеш вътре в себе си и ще отидеш при Господа.
Обичаш някого и намираш една добра черта в него - това е Любовта. Каквото направи той намираш добро в това - това е Любов. Три вида целувки има: физическа, астрална и умствена. Астралната е като изпратиш към него едно хубаво чувство, а умствената е като изпратиш към него една хубава мисъл.
Старото учение е злоба, ненавист, омраза и пр, а Новото учение е Любов, Милосърдие, кротост, въздържание, вяра и пр.
Има един организиран и един неорганизиран свят. Грехът произтича от неорганизирания свят. Грехът е извън Божествения свят. Като правите пог- решки ще съзнаете, че сте в неорганизирания свят.
Всички слабости на човека произтичат от „сиромашия“. Богат човек наричаме оня, който има ум, чувство и воля на място.
Кой човек е мъдър? Оня, който изпълнява волята Божия е мъдър. Силен човек наричаме оня, у когото започва да се проявява Неговата воля.А пък всеки,който греши няма воля.
Ти мислиш, че като целунеш някого ще придобиеш нещо. Там е заблуждението. Нищо няма да придобиеш. Ти мислиш, че като забогатееш ще придобиеш нещо. Нищо няма да придобиеш.
Ако вие обещаете да вършите Волята Божия, тогава аз всичко мога да направя заради вас. Но ако няма да обещаете няма да го направя.
Ако някоя сестра е много красива и благородна, нито един няма да има желание да я целуне. Защото тя като те погледне, тя те задоволява. Тя ви дава толкова много, че няма да имаш желание да я целунеш. И ако една жена искате да я целунете, тя не е толкова умна.
Този начин на прераждане ще се измени, който имаме сега. Ще дойде друг начин чрез вселяване. Този начин, по който хората се прераждат е нещо архаично. Няма да бъде в бъдеще така.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...