Jump to content

20. Деца за осиновяване


Recommended Posts

20. ДЕЦА ЗА ОСИНОВЯВАНЕ

Още като бяхме по-млади с Иван Жеков, като семейство една сестра ни беше оставила детето си при нас да го гледам. Беше в затруднено семейно-материално положение. Всички ми викаха: „Юрданке, вземи го!“ Аз го взех и го гледам. Ние сутрин излизахме рано и заминавахме на изгрев слънце, а то самичко оставаше да спи. Всяка сутрин като излизахме от къщи, пред вратата ни стоеше едно куче от фабриката. Аз му давах хляб и го връзвах, за да пази детето. Винаги, когато трябваше да ходим някъде аз почвах да се безпокоя на кого да оставя детето. Но като излизах навън кучето стоеше пред вратата и така то ставаше пазач на детето.
Един ден питам Учителя: „Какво да правим с това дете? Сестрите ми думат, да го осиновим?“ А Той ме изгледа строго: „Ако е трябвало да имаш дете, Господ щял да ти даде и да си го родила досега. Твоята мисия сега на земята е не да гледаш малки деца и то чужди“. И така след този разговор ние върнахме детето на родителите му.
Един след обед беше дошъл Учителят в нашата къщичка и седна на миндерчето срещу масата. Аз направих баница и през това време се разговаряхме. „Учителю, сега докато сме млади можем да си шетаме. Но като остареем кой ще ни гледа?“ Учителят се усмихна, погледна през прозорчето, после посочи с пръст към едно момче и каза: „Ей това момче ще ви гледа. А ей тук ще се построи голяма къща“. Погледнах през прозорчето и това момче беше Сава Симов, син на брат Симо от Мърчаево. Ние го бяхме подслонили, живееше при нас и учеше в София. И точно по това време той беше застанал на двора и Учителят него посочи. Така и стана. Аз останах в същата къщичка да живея, а пък Савата си построи голяма триетажна къща до моята барачка и то тогава, когато на Изгрева не даваха разрешение за строеж, защото се готвеха да го разрушат целия и да построят нови жилища. Ето, така стои въпроса за онези деца, когато Господ реши да им даде условия да растат, първо Господ ги осиновява и после се намира човек, който да изпълни думите Господни. Така аз постъпих със Савата.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...