Jump to content

61. ВИДЕНИЯ И ЛЕЧЕНИЯ


Recommended Posts

61. ВИДЕНИЯ И ЛЕЧЕНИЯ

Ето това работеше Учителят когато се затваряше горе в стаята си и не слизаше и не приемаше никого. Ходеше да лекува, да помага, да избавя ония, които викат за помощ.

В една беседа казва: „Когато вие спите, аз ходя и лекувам болните".

Как стават тези неща могат да разбират онези, които са чели и са се занимавали с окултна наука. За обикновените хора това са чудеса, за Него бяха всекидневни прояви и възможности. Той боравеше с тях, както ние бо­равим с триизмерния свят.

Каква представа има една мравка за нашия триизмерен свят с нашата техника, нашите небостъргачи, нашата култура, наука, музика, изкуство, поезия? Какво е нейното съзнание за тези неща? Ето такова е нашето съзна­ние в сравнение с Неговото за онзи красив и грандиозен, възвишен свят с не­въобразими за обикновения човек възможности, в които Той живее. Струва ми се даже, че животът на обикновените хора, който Той трябваше да живее, за да можем да Го разбираме, беше за Него мъка. То е все едно един човек да се навежда, да слиза до съзнанието на мравката, за да я направи да го по­чувствува и познае. Трудна работа. Но Той я вършеше с любов и успех. Защото ето много „мравчици" Той направи да Го почувствуват и познаят, че е нещо Велико, грандиозно извън човешките разбирания и съзнание. Човешкото съзнание не е готово още да Го обгърне в Неговата пълнота. А Той успя също да ни покаже, че не е само този физическият свят, в който живеем, но че над него има още други светове: духовен, умствен, причинен, Божествен, че човекът е още на едно много ниско стъпало на една йерархия същества от съвършени, по-съвършени, достигащи до Бога.

Ще приведа още някои примери в подкрепа на невъобразимо големите възможности на Учителя.

Разказваше ми преди годни една сестра от Стара Загора - Божанка Желева: Веднъж, през време на Европейската война едно от двете й деца би­ло смъртно болно. Тя била смазана от мъка и скръб. Сама е, мъжът й е на фронта. Един ден, както стояла над болното и мислено се обърнала за по­мощ към Учителя, когато виждала, че лекарите не могат да им помогнат, по-дигнала главата си, гледа през прозореца вън на двора и вижда Учителят стои със шапка, с пардесю, с бастун, както Го познава, че си ходи, като че току-що пристигнал. Стои и я гледа сериозен, съсредоточен. Тя скача, разт­рива очи. „Сън ли е това?" Отива до прозореца гледа - Той, истинският, цял Той. Затичва се тогава по стълбата навън да Го посрещне като си мисли, че е дошъл в Стара Загора и идва да я Посети. Той по това време бил във Варна интерниран. Отива на двора, гледа, няма никой.» Отваря пътната врата, гледа на улицата - няма никой. Връща се вкъщи и не знае как да си обясни това нещо. Обаче детето й от този момент подобрява и бързо оздравява. По-къс­но когато имала възможност да се срещне с Учителя, тя Го питала дали е бил Той, когото видяла или е била някаква халюцинация и Той й отговорил: „Да, аз бях".

Такива примери могат да се наброят много и от мнозина наши братя и сестри.

Друга сестра от Стара Загора - Ст. М-ва разказва: Била Учителю в Старозагорско село. При нея били двете й деца, а мъжът й в Стара Загора чиновник. Имала голяма сърдечна мъка от противоречия с децата си и недо­разумения с мъжа си. Моли се един ден и в молитвата си вижда Учителят, който й казва веднага да тръгне и да отиде в София. „Ами ако се научи мъжът ми?" „Няма да се научи", бил отговорът.

Тя си взема веднага отпуска, взима двете си деца и заминава за София. През време на пътуването, във влака, тя на два пъти се разколебала дали е бил Учителят, този Който й се е явил в молитвата. И двата пъти тя пак Го вижда във влака. Когато отива на Изгрева и при Него и Му разказва всич­ко това, пита Го: „Вие ли бяхте и трите пъти?" Той отговорил:'„Да, аз бях".

Извикал я да й говори, да й даде някои обяснения, някои съвети, упътвания, как да се справя с противоречията си, за да я облекчи, защото ако продължава да живее с тези противоречия и мъка, ще се случи нещо ло­шо с нея, ще заболее.

По това време аз случайно бях на Изгрева по работа и се видях с нея и бях с нея и преди да влезе при Учителя и след като излезе. И още тогава тя ми разказа всичко това. Тя преброди противоречията, справи се с тях и отг­леда децата си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...