Jump to content

62. В КЛИНИКАТА


Recommended Posts

62. В КЛИНИКАТА

Когато срещнах една сутрин Учителя за пръв път през една лятна ваканция, Той ме посрещна оживено с думите: „Идете, рекох, в клиниката. Ние имахме тука клиника за всички болести. Кой от каквото е болен като по­работи там, ще оздравее. Идете, там са Стоянка, Пенка, Деметра (Мицка)." И ми посочи с ръка лозето. Той се връщаше в стаята си от там. Аз отидох в лозето. Там действително заварих назованите от Учителя млади сестри-учителки, дошли на ваканция. Те ме посрещнаха радостни и започнаха да ми разказват за клиниката. Така работели: копаели, плевели, почиствали гради­ната и лозето сутрин към 10 до 11 часа - само един час. Изпотявали се хубаво под жарките лъчи на слънцето, после се прибирали вкъщи, обливали се със слънчева вода, преобличали се и отивали на обяд. Чувствували се отлично. Всички неразположения, умора, с които са дошли от провинцията, изчезнали. Даже Деметра (Учителят така й викаше). Тя се казваше Димитрина. Ние й казвахме Мицка. Тя се похвали, че била доста закъсала със здравето и сега се чувствувала много добре.

Разбира се, включих се на работа веднага и аз. Наведох се и почнах да плевя магданоз.

Но ето, че Учителят пристига: „Рекох, днеска да наберем ягоди за гос­тите за обяд". „Гостите" бях аз. Нямаше други гости този ден освен мене.

Аз се бях забавила в Стара Загора и пристигнах две седмици по-късно от другите. Обърна се към мен: „Те, рекох, вече доста дни има от как са пос­тъпили в клиниката и се чувствуват много добре. Ти къде беше досега? Всички неразположения ще отидат в земята. Ние правим контакт със земята. Тя извлича от нас болестите, а ние черпим от нея енергия! Освен това, изпо­тяването е много хубаво нещо. Няма да оставим болен човек между нас".

Набрахме ягоди и всички дружно излязохме да ги занесем в стола и да се приготвим за обеда.

Ред години тази клиника функционираше. По-свободни и здрави, и болнави, и млади, и възрастни сестри отиваха да поработват само по един час на ден преди обед и така болните се лекуваха, а здравите се ободряваха и освежаваха. Уви. Постоянството, изглежда не е черта на българина. Ние изоставихме този тъй лек и приятен метод на лечение. А Учителят не обича­ше да повтаря. Като кажеше нещо веднъж, ние трябваше абсолютно да вяр­ваме и да го прилагаме постоянно, за да имаме винаги добри резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...