Jump to content
Ани

НАРЕЖДАНЕ ОТ РЪКОВОДИТЕЛКАТА ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ

Recommended Posts

НАРЕЖДАНЕ ОТ РЪКОВОДИТЕЛКАТА ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ

София, 22 септември - 22 октомври 1924 г.

KD_7.PNG
  1. Размишление и работа върху Правдата. На една табличка ще пишем: „Правда! Аз трябва да пазя равновесие и да бъда великодушна!"
  2. Да се стараем да преодолеем инертната материя в себе си и с молитва към Бога да казваме: „Помогни ми, Боже, да преодолея това състояние в себе си."
  3. Каквато работа започнем, да я свършим. Да предприемаме само най- малкото, за да го свършим. И да не забравяме, че за това нещо са следели много същества. Да благодарим. Една крачка като направим и минем напред, не сме сами, а една крачка като направим и се спънем, тогава сме сами.
  4. Да бъдем естествени. Да проявим Божието в нас. Естественият човек е красивият Божествен човек.
  5. Да си пишем писма една на друга. Само Божественото е, което свърз­ва хората. Дойде ли нещо Божествено, реализирай го, не го подпушвай. Най- малкото и да е, реализирай го!
  6. Всяка сутрин да си правим гимнастическите упражнения.
  7. (* Упражнението „Ходене при Извора".) Десет дена подред всяка ще ходи при извор за вода. Ще си налееш в стомничката и ще се върнеш. Може на различни извори да ходим. Всяка по свобода ще си определи времето кога да почне и ще продължава 10 дена наред. Ще направим този опит и ще видим резултатите. Във всичко спънки ще срещнем, но ще преодоляваме!

„В изпълнението Волята на Бога чрез Правдата е силата на нашата душа!"

Паша

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

×