Jump to content

КОЙ Е УЧЕНИКЪТ, ЗЕМЕН И НЕБЕСЕН?


Recommended Posts

КОЙ Е УЧЕНИКЪТ, ЗЕМЕН И НЕБЕСЕН?

Чрез работата на Пентограмата, ученикът влиза в 5-тях свята на човешката еволюция на человека земен и небесен.
Ученик е онзи, който има пряка връзка със Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно.
Ученик е онзи, който има пряка връзка, чрез Словото на Учителя, с онзи център, от който излиза това Слово.
Ученикът е онзи, който чрез Словото на Учителя прави връзка с Духа на Словото и с онзи център, откъдето слиза Словото. А този небесен център е онзи небесен Престол на Отца на Светлините, на Бога Саваота.
Ученикът е онзи, който чрез Словото на Учителя сваля онзи небесен лъч от Отца на Светлините в своето съзнание и оттам - в ума, чувствата и действията си реализира Словото. И Словото става плът в человека земен и небесен. Чело- векът земен, защото е от плът и кръв, и человекът небесен, защото с духа си прави връзка чрез Словото на Учителя си с Отца на Светлините, онзи небесен център, откъдето слиза Животът Вечен на това Слово.
Ето това са етапите на пътя Господен на ученика земен и небесен, за да се свърже с Космическия ученик на Всемирното Велико Бяло Братство:
1. Изучаване, работа и приложение с Антиминса.
2. Изучаване, работа и приложение с Пентограмата.
3. Изучаване, работа и приложение със „Заветът на Цветните лъчи на Светлината".
4. Изучаване, работа и приложение със Словото на Учителя Беинса Дуно, Всемировият Учител на Вселената.
5. Чрез Светлината от Словото на Учителя Беинса Дуно ще влезнеш в Света на Любовта и ще крачиш като человек в Дух и Истина.
6. Чрез Виделината от Словото на Учителя Беинса Дуно, която ще влезне в ума человечески и от земен ще го направи человек небесен, и тогава ще влезне в Света на Мъдростта.
7. Чрез Славата (Небесната, Божествена Светлина) от Словото на Учителя Беинса Дуно, която ще влезе в човешката душа и чрез Божествената Светлина на Словото ще я свърже с Божествената Душа на Бога. Само тогава може да влезе в Света на Истината, Свят на Слава Господня.
А Духът Христов , Който беше в Мойсея, Исуса и Учителя, ще свърже всичко в едно, защото произлиза от един и същ източник. Христос вчера, днес и утре е един и същий. (Виж „Изгревът" том XII, стр. 368, 369, 370, 371, 372.)
Съставено на 3 март 2000 год. от 17до 19 часа в гр. София от Вергилий Кръстев за улеснение, упътвания към материала на „Изгревът" от том XI и том XII.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...