Jump to content

Recommended Posts

(липсва стр. 448 от книгата - ще бъде добавена допълнително)
Когато вечерно време посред нощ се събудите, вие пак под юргана се завивате. Посред нощ се добива Божията Мъдрост. Когато се събудите, да принесете молитва с благодарно сърце за благата, които ви са дадени.
Бог не позволява да се излежаваме.
Всички хора, които спят сутрин до късно и през деня, са подложени на страдания.
Вие сте дошли на Земята да плащате полици. Ако не ставате рано, ако не дишате ранния чист и свеж въздух, вие няма да изплатите полиците си навреме, нито ще получите парите от своите длъжници. Това е за самите вас.
Не се обръщайте на една и на друга страна в леглото, но веднага ставайте. Лягайте си рано да се наспите добре и рано сутринта ставайте. Така човек ще кали волята си и ще постигне своите желания.
Мнозина стават в 4 часа. Този час не е удобен. Ако ставате в 2 часа, пак не е удобно. Добри часове са 12 след полунощ, един часа, три, пет и шест часа.
Няма по-красиво нещо от това, като ставаш сутрин да се радваш, че си стъпил на краката си и можеш да работиш.

ЗАДАЧИ И УПРАЖНЕНИЯ СЛЕД СТАВАНЕ ОТ СЪН

Като ставате сутрин от сън, не бързайте веднага да отворите очите си. Щом ги отворите, потърсете един красив образ и там спрете погледа си.Правилно е преди да отворите очите си, да отправите мисълта си към Бога.
Щом станете от сън, оправете леглото си.
Вие най-първо си вдигате краката при ставане, а трябва най-първо да си вдигате главата.
Ако някой стане сутрин от лявата страна на леглото си, през целия ден той ще има несполуки.
Всяка сутрин вие трябва да съчините по един псалом от себе си. Който не знае да съчинява псалми, той не знае да се моли.
Всяка сутрин изпращайте по една светла мисъл, по едно добро, възвишено чувство.
Още със ставането от сън, благодарете за светлината, за въздуха, за водата, за хляба, които ви са дадени. Знаете ли колко същества са работили, за да приготвят тия блага?
Работете съзнателно върху себе си, да се повдигнете. Станете ли сутрин от сън с някакво тежко, материално желание, отправете ума си нагоре, да олекнете. Ако погледнете на живота с окото на ясновидеца, ще забележите цели реки от мисли, чувства и желания, които увличат човека. Има умствени реки, чувствени реки и реки на желанията. Пазете се от тия реки. Видите ли, че една от тия реки ще ви завлече, спрете се на пътя си и помислете за Бога. Някой казва, че не мисли за себе си. - Добре е да не мислиш за себе си, но трябва да знаеш за какво да мислиш. Да мислиш за себе си, това значи да разрешиш една важна задача. Ти можеш да я разрешиш правилно, ако знаеш как да ставаш сутрин. Както си станал от сън, така ще се нареждат работите ти. Щом станеш, вдигни главата си нагоре и помисли за Бога, за Слънцето на живота. Стъпи на земята и помисли за земята, на която живееш. От значение е още на коя ръка ще се опреш и на кой крак ще стъпиш. Човек трябва да знае как да легне и как да стане от сън. Ще изпразниш ума си от всички странични и отрицателни мисли и ще отидеш на другия свят съвършено свободен от грижи и безпокойства.
В продължение на една седмица правете наблюдение върху себе си, да видите каква е първата мисъл, която дохожда в ума ви веднага след пробуждането ви от сън. Ако се случи през ума ви да минават само добри мисли, това значи, че пътувате през добра местност в умствения свят.
Като станете сутрин от сън, помислете една-две минути за Бога, че е Вселюбящ, Всемъдър и Всеблаг.Две седмици наред по 3 пъти на ден - сутрин, на обед и вечер ще кажете в себе си: Бог е Любов, Бог е Всемъдър, Бог е Всеблаг. Като правите упражнението, ще си отбелязвате в едно тефтерче часа и резултата, който имате. Според мене, по-добра молитва от тази няма. Който иска светлина в ума си, да мисли, че Бог е Всемъдър; който иска топлина в сърцето си, да мисли, че Бог е Любов. Като правите упражнението, ще дойдат при вас старите ви учители да ви нашепват: Поспи още малко, няма защо да разваляш съня си.Напротив, при първото пробуждане, веднага започнете да мислите за Бога като разумно същество, като Любов. Ако пропуснете този момент, мъчно може да се тонирате. Щом се събудите, направете упражнението и повече не лягайте. Който е спал добре, ще се събуди между 3 и 4 часа. Който не е спал добре, той може да се събуди в един или в два часа. Тогава и да направи упражнението, няма да се ползва много, защото не си е доспал.На обяд ще направите упражнението преди 12 часа, а не след 12 часа.
Като давам упражнението, някои искат да останат на "особено мнение". В Школата не се допуща никакво "особено мнение".
 
Когато човек сънува, че гощава някого, това е лошо нещо за оногова, който получава. А когато него го гощават, е лошо за самия него. Когато венчават някого или се жени, това е много лошо за него: означава, че той ще си замине от този свят.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...