Jump to content

Recommended Posts

ЖЕЛАНИЯ И ЧУВСТВА

На всеки човек е дадена задача да извае лицето си, да извае своите ръце и крака, да извае тялото си.
Най-малкото подобрение в чувствата е в състояние да подобри вашия нос. Силният по сърце подобрява носа си.
Ако някой иска да има красива уста, той трябва да знае как да говори. Разумното слово прави устата красива, а неразумното я изкривява. Правилното чувстване оформя носа, а неправилното го изкривява. Правата мисъл оформя челото. Когато мисли, човек създава челото си; когато чувства, създава лицето си (от веждите до върха на носа); когато работи с волята си, човек създава брадата си.
Човек се стреми към красотата, всеки иска да бъде красив. Каква красота може да има в лицето на разгневения човек? Каква красота ще търсите в лицето на оня, който живее с отрицателни мисли и чувства? Достатъчно е да се види в огледалото, за да се ужаси от себе си. Като знаете това, не допущайте в ума и сърцето си нищо отрицателно. Дръжте отрицателните мисли и чувства далеч от себе си. Дойдете ли до положителни мисли и чувства, оставете ги да влязат в ума и в сърцето ви, да ви облагородят. Ученият, добрият, разумният човек има особени, красиви черти.
Всички дарби и способности у човека могат да се развият само при красиви мисли и чувства.
Кой каквото пожелае, добро или зло, му се дава, за радост или страдание. Според желанието е и следствието.
Когато нещо пожелаеш с целия си ум, с цялото си сърце, с всичката си душа и с всичкия си дух, с непреодолимо желание, то ще се реализира, ти ще го получиш.
Каквото мисли човек, това става. Каквото пожелае, сбъдва се, но гледайте да не се сбъдне преждевременно. Всяко желание, реализирано не навреме причинява повече нещастие, отколкото радости.
Каквото пожелаеш на другите, то се връща и на теб.
Пожеланото добро се реализира най-късно след 22 години.
Като изучавате явленията в живота и природата, забелязвате едно повторение. Ако едно явление е станало преди 22 години, след 22 години ще се повтори същото - закон за периодичност на явленията.
Изпитанията в домовете дохождат през 9 години.
Щом изливате вашите чувства, менят се и вашите намерения.
Желанието не трябва да господства над мисълта. Дойдеш ли до реализирането на едно желание, ще се обърнеш към мисълта си, да му услужи. Всяко желание, което се налага на мисълта, внася дисхармония, която създава условия за болести.
Нещастията на човека не се дължат на това, че той има много желания, но че подхранва в себе си чужди желания. Следователно, пазете следното правило: не подхранвайте чужди желания в себе си. Като пазите това правило, животът ви донякъде ще се подобри.
Мъж ли е той, сърцето си на жена да не отваря, и жената също на мъж да не отваря сърцето си.
Твоето сърце трябва да бъде заключено, то трябва да се отвори само за Бога и за никого другиго да не се отваря.
Не се обвързвайте, не давайте дума никому, не се съединявайте с никого.
Условията, удобствата не идат отвън, но отвътре. Те се крият във вътрешния живот на човека.
Що се отнася до условията, човек не трябва да желае по-добри условия от тия, които му са дадени. Дали условията са добри или лоши, това зависи от разбиранията на човека. Ако разбиранията на човека са правилни, и условията му ще бъдат добри; ако разбиранията му не са правилни, и условията му ще бъдат лоши.
По някой път вие казвате: "Защо са тези лоши условия в света?" - Лошите условия показват, че не си живял както трябва. Такъв е законът.
Ако само мислиш, не си на прав път; и ако само чувстваш, пак не си на прав път. Ако нищо не мислиш и отиваш на работа, нищо няма да направиш.
Ако не стане господар на материята си, човек никога не би могъл да управлява своите мисли и чувства.
Сърцето - това са чувствата, душата, животът.
Умът - това са човешкият дух, мисълта, мъдростта.
Волята - това е физическата сила, тялото; добродетел, правда.
Когато тия три сили дойдат в хармония у човека, ще се развие ясно- видството, слухарството и окултните дарби.
Разстоянието от рамото до лакътя представлява материалния, физическия свят или стомаха. Мястото от лакътя до китката представлява духовния свят - сърцето, а китката - умствения свят, ума.
Седалището на духа е в главата на човека, на душата - в белите дробове, а на материалното - в стомаха. С други думи казано - главата представя Божественото начало в човека, гърдите - духовното, а стомахът - физическото.
Някои са развили своя наблюдателен ум - долната част на челото е изпъкнала; някои са развили горната част - разсъдителните способности, паметта. Които са разбрали духовната страна - средната част на челото е развита.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...