Jump to content

Recommended Posts

ВЯРА

Записки от беседите на Учителя

Ние, съвременните хора, сме се обезверили. Освен че сме изгубили връзката си с Бога и връзката един с друг, но сме дошли до положението да загубим връзката и със самите себе си - и в себе си не вярваме. Аз наричам вяра следното: Ако човек в себе си не вярва, ако в Бога не вярва и в ближния си не вярва, тогава на кого вярва? Три неща, три опори има, с които е свързан. Първата опора аз я наричам Бог, аз я наричам Любов; втората опора, това е вярата, това е самият човек, да вярва в разумното в себе си. Третото аз свързвам с ближния, то е надеждата. Ближният е надеждата, то е едно и също нещо.
Вярата е закон за нас. Тя не е закон за другите. Вярата не може да е вън от нас. Тя е вътре в нас и докато имаш вяра, ще живееш добре; изгубиш ли я, ти си нещастен човек. Щом изгубиш вярата, твоят ум се помрачава, не знаеш какво да правиш. Дойде ли вярата, идва и светлината и ти вече намираш пътя. Някой казва, че има вяра, но той вярва в болестта, затова е болен. Ти си сиромах, защото вярваш в сиромашията. Богат си, вярваш в богатството. Имаш знание, вярваш в знанието. Щом изгубиш вярата, знанието си заминава; богатството, здравето - всичко си заминава.
Вярата има сила в себе си. В каквото вярваш, става. Ако вярваш, че ще заболееш, ще заболееш. Ако вярваш, че ще оздравееш, ще оздравееш. Ако вярваш, че сиромах ще станеш, такъв ще станеш. Ако вярваш, че богат ще станеш, такъв ще станеш. В каквото вярваш, ще стане. Изучавайте това. Вашата вяра ви носи нещастие: вие казвате, че ще станете болен и ставате. Употребявайте вярата в положителен смисъл.
Силата, която регулира нашите чувства и нашето здраве, е вярата. В каквото и положение да се намираме, щом имаме вяра, ще се измъкнем от него. И на дъното на ада да сме, вярата ще ни изведе оттам. Любовта и вярата ще ни помогнат.
Вярвайте в душата си, която проявява Божественото Начало.
Чувате ли някой да се оплаква, че не го зачитат, ще знаете, че той не вярва в Бога.
Вяра без служене нищо не струва. Служенето на Бога и изпълнение на Волята Му - това осмисля живота.
Онзи, който няма вяра, не може да има правилно развит ум, а оттам не може да има и правилно дишане, защото умът е свързан с дишането.
Закон е: Онова, в което вярвате, то ще бъде! Щом вярвате, то към вас ще се присъединят хиляди разумни същества и ще ви помогнат.
Когато искате да постигнете нещо, вечер като си лягате, кажете си - Искам това и това - с пълна вяра, че ще стане, както го искаш. Другата вечер като си лягаш, пак си кажи. Опитайте и ще се уверите в силата на вярата.
Каквото и нещастие да ви сполети, вярата не трябва да ви напуща.
Ако имате вяра, болестта ще изчезне.
Поставете дланите си на болното място и кажете: "Аз живея в Бога, а в Него не съществуват болести". При силна вяра, веднага ще имате резултат, ще оздравеете.
Какво направи онази жена, която страдаше 12 години от кръвотечение? -Тя пристъпи към Христа, допря се до дрехата Му и понеже вярваше в силата на Христа, оздравя.
Казвам: Вие се нуждаете от мощна, силна вяра, за да преминете благополучно пътя, по който се движите. Цялата земя да се преобърне, вие трябва да имате вяра, че светът, в който живеете, е изправен и не може да ви се случи нещо, което да скъса връзката ви с живота. Няма сила в света, която може да ви отклони от пътя, освен вие самите.
Ако искате да усилите вярата си в положителен смисъл, трябва да използвате сините лъчи на светлината - ясните, не тъмносините. Те са в състояние да усилят вярата и да премахнат меланхолията у човека.
Вярата подмладява.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...