Jump to content

ЗАДАЧАТА НА УЧЕНИЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ


Recommended Posts

ЗАДАЧАТА НА УЧЕНИЦИТЕ И БЪЛГАРИТЕ

Спомени на ученици

Много пъти питаха Учителя колко е висок. Той отговори, че е 164 см, а в една беседа каза 165 см. Веднъж Галилей Величков Го бе запитал защо е взел такъв нисък ръст, когато е Учител и като такъв трябва да бъде висок поне два метра, както се пише в окултната литература. Учителят му казал строго: "Аз съм 165 см. Ако бях взел по-висок ръст, понеже България е малка страна, тя щеше да се разруши, защото нямаше да може да издържи на онова, което минава през мене. На българите не им трябва висок на ръст Учител, а им трябва висок идеал! Аз им го дадох. А те трябва да го приложат в живота си и тогава ще се възвисят високо и ще бъдат на висотата на своето призвание, за което съм дошъл в тази страна да предам Словото Божие."
Една сестра пита Учителя: "Кажи ни, Учителю, защо дойдохте в България, а не в някоя друга страна - по-голяма и с по-културен народ?" Той отговаря: "Господ ме прати в България, за да ви предам Новото Учение."
Отива Методи Константинов при Учителя и предава онова, което е чул от политическите лица: "Като свършим с евреите и ги изгоним от България, ще дойдем и до вас, дъновистите, и също ще ви изгоним от България." Съобщава това на Учителя и чува следния отговор: "До нас като дойдат, то България ще бъде заличена от картата на Европа. Тогава тяхното наказание ще бъде 2-3 пъти по-лошо от това на евреите. Господ е заличил много народи и империи и може много лесно да заличи и българите. Българите са важни дотогава, докато вършат Волята Божия. Щом не я вършат, ще бъдат зачеркнати от лицето на Земята."

Борис Николов

Като се върнахме на Изгрева от Мърчаево /1944 г./, в разговор Учителят ми каза следното: "Сега ще работите дълго време на групички по домовете. Това ще бъде, докато изтече мътната вода. След което ще се дадат условия наново за работа. Моето Учение ще залее целия свят. То ще бъде Учение на Любовта и на Истината. Братята не ме послушаха и не възприеха моя план за Изгрева. Затова аз го предавам на други, за да построят. След време Изгревът ще бъде най-високото духовно място. Това ще бъде новият Ерусалим!
Ще се явят много търговци, които ще спекулират с моето Учение и ще се опитват да изопачат моите беседи. Но за това те ще си отговарят. Аз съм дал всичко в беседите - как да служите на Бога, как да живеете и да не грешите. Който изпълнява това, което съм дал, ще има благословение от Бога."

Юрданка Жекова

ЕЗЕРОТО НА МУСАЛА

Записки от беседите на Учителя

Аз бих желал българите да чистят тия извори. Ако всяка година българите биха ходили да чистят горното езеро на Мусала, знаете ли какво щеше да стане с тях? Няма да кажа какво биха придобили те. Вие ще кажете: "Малко ли работа имаме да чистим, че ще трябва да се занимаваме с тия неща?" Аз, доколкото виждам, работите на българите са оправени само наполовина. Доколкото е очистено онова езеро на Мусала, дотолкова са очистени и техните работи. Това може да е някакво съвпадение, но доколкото съм наблюдавал, така седи работата. Колкото ледовете се стопяват на това езеро, толкова ще се оправят и работите на българския народ.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...