Jump to content

17. ТЕЗИ ГЛУПАЦИ, ТЕЗИ ИДИОТИ!


Recommended Posts

17. ТЕЗИ ГЛУПАЦИ, ТЕЗИ ИДИОТИ!

Бях седнала в салона. Събирахме се за беседа. Трябваше, естествено, да изпълняме салона с добри, чисти и красиви мисли. Вместо това, моята ми­съл по едно време се отправи с негодувание към един от братята, който в то­зи момент влизаше в салона и чийто начин на разбиране и прилагане на Учението в своя живот смятах, че излагат пред външния свят и Учението и Учителя. Мисълта, която ми мина тогава беше: „Тези глупци! Тези идиоти! Само излагат Учителя и отблъскват външния свят от Учението!"

През това време Учителят беше горе в стаята Си. Той слизаше в сало­на точно в 5 часа. За точността Той казваше: „Нито минута по-рано, нито ми­нута по-късно!" В 5 часа Той влезна. Пяхме, казахме молитвата, седнахме. Седна и Учителят. Той отвори Библията, изгледа ни бавно-бавно от единия край на салона до другия и започна беседата с думите: „Тези глупци! Тези идиоти!" - не се говори така!"

При тези думи Той поклати леко неодобрително главата си. Тонът Му беше сериозен, почти строг, но без да бъде сърдит. Това обаче ми стигаше да потъна в земята от срам и да си взема веднъж за винаги урок от думите Му. Естествено, че аз бях единствената в салона, която разбра защо Учителят започна тъй странно беседата си с тези думи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...