Jump to content

6. ВОДЕН ПЛЕВРИТ И ПИСМОТО


Recommended Posts

6. ВОДЕН ПЛЕВРИТ И ПИСМОТО

Тъкмо по това време се разболя най-малкия ми брат Костадин - десет годишен от плеврит в най-остра форма. Баща ми водеше много лекари, но нито един не можа да помогне на болния ми брат. А междувременно болестта все повече се усложняваше и застрашаваше да го задигне.

В това време чичо Слави се готвеше да пътува за София. Тати реши да напише едно писмо за Учителя, в което с няколко думи съобщава за състо­янието на брат ми и го моли, ако е възможно, да направи нещо за подобрява­не на състоянието му.

На следващия ден, когато Учителят прочита предаденото му от чичо писмо, в Стара Загора става чудо! На тати, на мама и на свако ми Димитър Пейков едновременно идва една и съща мисъл - да се повика д-р Витанов! Мама остава домакинската работа и тръгва към печатницата да каже на тати, да повика д-р Витанов. Свако ми хвърля табашката престилка и се упът­ва към печатницата; тати и той тръгва за същата цел и се срещат тримата на улицата. „Къде сте тръгнали?", ги запитва баща ми. „Идваме да ти кажем да повикаш д-р Витанов." „Ами и аз тъкмо за него съм тръгнал", казва тати.

Идва д-р Витанов, преглежда болния и предписва някакво лекарство. Тати занася рецептата в аптеката и на път за вкъщи, минавайки през църков­ния двор, намира една кесия, извезана със сини и бели синци (мъниста). Доста се помъчихме докато я отворим и намерихме в нея един лев и десет стотинки. Този ден тати плащал полица и нямал в момента никакви пари в се­бе си. Но когато отива в аптеката да вземе и плати лекарството, оказва се, че то струва точно 1.10 лв.!

Това лекарство помогна. Братчето ми заспа, започна изобилно потене и в скоро време оздравя. Така Учителят го излекува през пространството.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...