Jump to content

19. БОСТАНЪТ И ЧЕРНИЯТ ОБЛАК


Recommended Posts

 

19. БОСТАНЪТ И ЧЕРНИЯТ ОБЛАК

 

През пролетта на 1923 година аз пак посях дини, но на по-малко прост­ранство и се стараех да бъда буден, да не би пак да ме измамят духовете.

Всичко се развиваше добре - и лозята, и бостана. Но пак към 20 юни, тъкмо по обяд, когато се прибрах в колибата да обядвам, откъм северозапад се зададе един черен облак с мълнии и буря. Помислих си: Ето, пак иска да се повтори миналогодишния случай. И преди да вляза в колибата съблякох си горното палто и като се изправих срещу облака, от който падаха вече едри парчета град, викнах с всички сили и ревнах: „Господи, не искам този път ду­ховете да ме измамят! Нека да ме убие градушката, но аз няма да се прибе­ра в стаята, докато не престане! Няма да позволя този път духовете да ме измамят!"

И стана чудо! Облакът се раздели на две и започна да вали проливен дъжд, от който се чувствуваше голяма нужда. Едва тогава се прибрах в ста­ята цял измокрен и треперещ от преживяното напрежение.

 

Когато Учителят дойде в началото на август, аз му разказах подробно как застанах и ревнах срещу облака и как облакът се раздели на две и зава­ля дъжд, а градушката престана. „Това случайно ли стана, Учителю, или по­ради моята силна молитва?" Учителят каза: „Рекох, имал си една реална опитност".

 

Поради септемврийските събития през 1923 година съборът не се състоя.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...