Jump to content

IV. ПРОТОКОЛИ ОТ ГОДИШНАТА СРЕЩА НА ВЕРИГАТА 1908 година ВАРНА


Recommended Posts

ПРОТОКОЛИ ОТ ГОДИШНАТА СРЕЩА НА ВЕРИГАТА

1908 година ВАРНА

Записала: МАРИЯ КАЗАКОВА

10 август 1908 г.

В 4 часа и 30 минути след обяд. Присъствуваха 14 души.

Прочете се от г-н Дънов 17 гл. от Йоана.

Първият въпрос, който се подигна, беше: какво нещо е вечен живот?

- Вечният живот се състои във вечното развитие на съзнанието, на Духа и това се проявява чрез възприемане Бога в себе си. Вечният живот има тясна свръзка с всякой един дух, защото духовете вънка от вечния живот са мъртви'. Във вечния живот първо се явява желанието у човека да твори, да създава.

Духовете отгоре искат да повдигнат человечеството. Човек, който иска сам да се усъвършенствува, не може, трябва да върви хармонично с другите. Бог праща страданията, за да прогресират. Когато искате да се освободите от някое препятствие, не туряйте в ума си, че Бог го е поставил на пътя ви; но Той извършва операция, за да дойдем в съзнание и да влезем в правата си. Като сме се оплели в други кръгове, чужди работи, тогава си създаваме страдания. Бог въведе закона на Любовта, чрез който се освобождава от кармата. Който желае доброто на другите, връща се на него. Сейте щедро, но не откривайте тайните Божии на свините.

Като сте искали и молили миналата година, нищо не сте постигнали, но с това сте си влошили работите. Изкушението се дължи на това, че вий сте си скачили токовете с хората, а не с Бога. Когато молитвата не отиде към Бога, стига до хората и те ни пращат противното. Молитвата трябва да бъде от дълбочината на сърцето ни. Трябва ни абсолютна вяра в Бога, която няма никакво съмнение, за да ни се отговори. Гдето казва Господ: „Опитайте Ме", значи да Го развържем от затвора, в който сме Го затворили. Нам остава да отвалим камъка. Когато плътта е по-силна от духа, се отделя и остава душата друг да се занимава с нея и трябва да чака друг ден да му се помогне.

Господ е с вас тази година, да видим как ще Го разберете. Апаратът, чрез който можем да чувствуваме Бога, е в нас, затова трябва да го развием, за да чувствуваме Бога.

Вий трябва да се постараете да вдигнете 75 % акциите на българския народ, понеже сте в него. Във вашата Верига повечето са чувствителни и пречат за развитието й и не се помага на народа.

И тая година ще присъствува Господ с нас през цялата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...