Jump to content

IV. 11 август 1908 г., начало 4 и 30 часа сутринта


Recommended Posts

11 август 1908 г., начало 4 и 30 часа сутринта

Всички се събрахме, после ни разпределиха един след друг да излизаме горе. 12-тях ленти (били са цветни) на стената означават 12-те месеца; 4-тях ленти - четирите годишни времена. Бялата лента показва, че светлината и Истината трябва да дойдат отгоре.

Любовта е основа на знанието. Събиранията ни на събор имат за цел да ни направят в контакт с Любовта - с Бога.

5 часа след обяд

Г-н Дънов прочете 10 гл. Евангелие от Йоана от 1 до 42 стих, обърна ни вниманието върху 12 стих.

- Тези думи на Христа имат общо значение спрямо человечеството, имат и частично значение спрямо всякой человек. Ако човек като една овца е под ръководството на един добър пастир, тази овца във всяко едно отношение ще се подобри. Но ако е в ръцете на лош наемник, тя ще пропадне. Душата на човека е влязла през ноздрите му и затова живее в белите дробове. Когато е душата на своето си място, никаква болест не хваща. Но когато се обсебва, почва да намалява дишането. Чрез дълбокото дишане се изгонват обсебените духове. Един лош дух влиза чрез устата и от смилателната нервна система чрез кръвта отива в сърцето. Когато се киха, изгонва се лошият дух, който ни е обсебил, а когато се прозяваме, влиза лош дух в нас.

Болестите са един барометър, който показва един какъв-годе недъг на душата. Сега ще дойдем до начина как да връзваме лошите духове. Обсебват ви лоши духове, когато имате някоя материална криза. Христос казва: „Дишайте дълбоко и се отправяйте нагоре, като си представлявате, че иде във вас светлина, и тогава лошият дух бяга. Когато влезете в свръзка с Бога, тогава всички блага ще потекат. Във Веригата има три лоши духа. Аз искам да се хванат и турят на работа, това е волята Господня. Всяка мисъл, която ви безпокои да се колебаете, да се отчайвате, трябва да се изхвърли, тя е мисъл на хванатите духове. Трябва да вярвате, че Господ е Господар на света и за Него всичко е възможно. Нашата работа тая година трябва да е активна, т.е. да приложим нашата вяра в действие - в работа. Там, където е безнадеждие, там Господ помага.

Ако такъв крадец не го хванете, той ще зарази основата на мозъка, оттам в гръбнака и в ушите, та ще чувствуваме шумтение, което докторите наричат повдигане на кръвта. А щом обсеби ушите, по-мъчно се пъди, отколкото от дробовете. Човек да предостави сърцето си на Бога, казва Христос, това е вътрешният смисъл. Щом лошият дух влезе в стомаха, очите стават мътни. Щом влезе в задната част на мозъка, очите стават с един парлив блясък. Един лош дух може да се загнезди и в гръбначния стълб и чрез мишците разслабва всичките връзки, ето защо в семействата не трябва да има скарване, защото мъжът с жената са свързани в задния мозък и могат да си напакостят много лесно, могат да умрат и ако знаеха каква пакост си правят, никога не биха се скарали.

Искам от вас да си отидете благодарни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...