Jump to content

IV. 15 август 1908 г. в 5 часа след обяд


Recommended Posts

15 август 1908 г. в 5 часа след обяд

- Магнетическите влияния в България са доста гъсти, които не позволяват духовни проявления. До 1914 г. в България ще настанат доста промени, ще премине през едно пресяване и дотогава ще се уясни какво ще бъде, дотогава нещата ще станат по-ясни, ще вземат един край. Този целият век ще бъде век за чистене и въдворяване на Земята. Тия духове, които ще се въплотят, ще бъдат по-напреднали, а тези, на които не им се е позволило да дойдат, ще се турят под контрола.

Сега е вече събуждането на цялата кавказка раса. Става събуждане на един цял род.

Сега каквото се извърши в Македония, е цяла благодат, защото, ако не беше извършено това, войната беше неизбежна.

Европейските народи са още натегнати и войната между Германия и Англия още не е избегната. Изобщо, борбата между Германия и Англия ще бъде в полза на славяните - за тяхното духовно повдигане. В стимулирането кармата на славяните ние виждаме и резултатите. Тези духове, които ръководят англосаксонската раса, ще почнат да преминават и пренасят своите капитали към славянството, та да го повдигнат, и те са именно, които устрояват околните народи, за да му съдействуват (на славянството). Славяните, изобщо, не могат да се развиват [сами] и ще видите, че тия, които живеят на запад, разочароват се най-сетне от западната култура и виждат, че не е това, което търсят.

Въпрос: -Дали българите играят първенствующа роля при събуждането на славянството?

Отговор: - Няма съмнение, че двамата братя Кирил и Методий излизат от Балканския полуостров, който е в магнетическата верига, която опасва земното кълбо. Балканският полуостров е в тази магнетическа верига на человеческото развитие. Тази именно верига е, която повдига народите.

Забележително е, че винаги в Северното полушарие се явява духовното развитие, Южното полушарие е негативно и е играло роля на миналото.

Черното море е една врата на всичките духове от запад, за да бъдат изпъдени, и то е едно чистилище за тях; то е една врата за долния етаж на земята, гдето ще ги изпращат, и този етаж е така нареченият ад, защото в отношение на Земята в окултните (мистични) науки не вярват, че има огън в Земята, а е куха и има около 500 километра атмосфера, която се осветлява от външната атмосфера на Земята. В тия 500 километра стоят лошите духове. Но всичко това е едно въззрение на окултните учители.

Както пръстените на Сатурн прилича нашата Земя. Кухината на Земята не е свързана с вътрешността на Земята; кората на Земята (обвивката й) не е по-дебела от 300 км. Вулканите на Средиземно море, като Етна, Везувий и пр., са чрез които издишат тези сред-земни същества.

Представете си астралната сфера над нас, гдето живеят астралните, ами че и там има вулкани, които ги образуват человеците на Земята, каквито са например събитията в Египет и пр. И затова те, за да бъдат свободни горе, стремят се да прекратят човешката деятелност тук, на Земята, която им препяствува да се повдигнат нагоре и вий ще видите, че има изречение в Библията, в което се казва: „И рече Господ: да слезем и да видим самандехата на Земята."

Човек трябва да познава своето гражданство и като знае живота, как трябва да работи, ще минава от поле в поле и ще напредва.

Астралният мир е свързан с физическия с известни връзки по известни течения.

Забелязано е, че изобщо мъжете умират сутрин, а жените - вечер. Те са негативно и позитивно течение. Това показва, че идването тук, на Земята, на духовете, не може да става в едно и също време, а всичко е математически определено.

Изобщо, в цялата древност и в християнската история е прието, че сутринта от 3, 4 до 5 часа идват добрите духове, но захващат най-усилено от 3 часа и до 4 часа почне да намалява до 5 часа, а от 5 часа почне друга деятелност. Повръщането на духовете пък става от 2, 3 и 4 часа подир пладне.

11 часът през нощта е критически

12 часът през нощта е среден

1, 2 часът през нощта са критически

9 и 10 часът вечер са добри

1 - променлив

2 - променлив

9 и 10 часът вечерта са най-благоприятни часове за сеанси.

Обедните часове през деня: сутринта от 9 часа са почти с най-усилена деятелност; 11 часът преди обяд е неблагоприятен, 12 часът - всичко почва да се уморява. От 3 до 5 часа са продуктивни, а оттам насетне до 9 часа вечерта трябва да се почива. Умствената деятелност между 5 и 9 часа вечерта е слаба деятелност.

При запалването на свещта: „Така да възпламени и да възсияе Словото Божие в нашите умове, в нашите сърца, и в сърцата на всички верующи."

При изгасване: „Така да изгаснат враговете Божии."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...