Jump to content

IV. 21 август, вторник


Recommended Posts

21 август, вторник

В 10 и половина часа се събрахме и по 10 души на групи влизахме в тайната стаичка, та благодарихме на Господа за всичките милости и благости и искахме помощ и подкрепа в пътя, в който ни изпрати. А като се завърши това, насядахме около масите в заседателния салон и г-н Дънов каза:

- Днес мислим да направим една малка разходка. Сега ви остават следните мисли:

Опитайте Господа и ще видите, че е благ Господ. През тази година дръжте се в съгласие с Господа и Той ще ви даде всичко и няма да ви лиши от никакви блага. Всичко е в Неговите ръце. Нека се държим за Господа и нуждите за тялото сами по себе си ще се задоволят. Тоя, Който храни милиони същества, ще промисли и за вас. Затова ние трябва да напредваме в добродетел, правда, истина, любов и Господ ще всичко да оправи.

Аз ви пожелавам през годината да бъдете весели, радостни, бодри и когато дойдат мрачни мисли, да ви не обезсърчат. Ние сега слизаме от планината, от при Господа, и отиваме да работим в света, та благословенията да се пръснат, защото Господ иска да ни направи проводници на тия благословения, та да се благословят и свещениците, и учителите, и всички.

Ние не сме секта, а сме партия на доброто и няма нищо по-добро от тази идея. Затова, като се върнете по домовете си, нека дойде Христос между вас, децата ви и всички ваши домашни. За нуждите ви Господ ще промисли. Който има нужда от нещо, нека иска от Господа. И нито сянка от съмнение в душата ви да не става нито за минута. Искайте от Господа всичко. Ако умът ви се смущава, искайте помощ от Господа; ако душата ви копнее, искайте, всичко искайте.

Последователите на много съвременни учения не искат да се кланят Господу, а пък а себе си правят дълги прошения до разни министри за служба и работа. А ние нека сме умни да се обърнем към Господа, Който е първият наш брат и знае и познава нашите радости и усилия.

Господ се радва и когато се радва, радваме се и ние. Ако не наскърбяваме Господа, не винаги ще бъдем радостни и весели. Нека изпращаме добри мисли на всички братя и сестри и да се възцари между нас законът Господен. Господ ще бъде с вас. Това е Неговото желание и аз ви изпращам с моите благо-пожелания и благословения.

Излязохме из салона, изпратени от г-н Дънов с полагане ръка върху всекиго. А в 11 и половина часа всички, кой пеш, кой с кола, отидохме в Арбанаси, за да споходим и видим местността, дето ще се тъкмят колониите и приютите за бъдеще и дето е вече купена за тая цел къща и дворно място. На това последното сложихме обща трапеза от хляб, сирене, кашкавал, маслини и купено из пътя грозде. Но току-що почнахме да ядем обеда, заваля дъжд, от който се опазихме в купената обща къща. Върнахме се в кален път пак в Бостанджиевата колиба, дето след като вечеряхме в 7 часа, всички се разотидохме.

Край на годишната среща през 1912 година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...