Jump to content

8. ПОСЛУШАНИЕ


Recommended Posts

8. ПОСЛУШАНИЕ

Друг случай въз връзка с Учителя: На Изгрева живееше една сестра на име Ризова. Тя имаше дъщеря, която живееше в Париж. В едно писмо до майка си дъщерята споделила, че дружи с някакво момче и я моли да попита Учителя, дали да се оженят двамата. Майката споделила това нещо със с. Недка, майката на Станка. Последната й казала: „Попитай Учителя, да видим какво ще ти каже". Сестра Ризова отишла, макар и да й било много неудобно, но попитала Учителят. Последният отговорил: „Тя нека си дружи с този момък, но да не се женят! Пиши й да дружи с момъка, но до един месец да не сключва брак". Минал един месец и дъщерята писала на майка си, че момъкът починал. Ето какви чудни работи знаеше Учителят и как оправяше човешките съдби.
Майката на сестра Мария Златева, която също се наричаше Мария, умееше да разтрива, като произнасяше формули и молитви и по такъв начин лекуваше. Учителят й беше казал, че притежава природен магнетизъм и да продължава да лекува по тоя начин. С мене се случи следното: беше ми се развил пъпа. Какво да правим? Повикахме сестрата. Тя ме разтри най-напред със зехтин, каза някаква молитва, после с една глава лук, впрочем с брадичката на лука, завъртя го на пъпа ми силно и го стегна с една кърпа, която завърза отзад на кръста ми. Като направи това нещо и аз се оправих. Всичко ми мина. Направи кръгове обратно на часовниковата стрелка или както се играе Паневритмията.
Мария Златева дружала с Митко Сотиров. Двамата се събирали, пеели, свирели и т. н., изобщо имали хубава дружба. Майката на Мария Златева, когато отивала при Учителя Му казвала: „Учителю, нека да се съберат децата!" Учителят казвал: „Те, нека си дружат, но да не се женят!" Друг път след време тя пак запитала Учителя за същото. Учителят повторил отново думите си: „Да си дружат, но да не се женят!" И както знаем, те не са послушали и са сключили брак, който впоследствие бива разтрогнат. Непослушание и опорочение.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...