Jump to content

Ангелите са светлина. Красотата и знанието на ангелите


Recommended Posts

Ангелите са светлина. Красотата и знанието на ангелите

Някой казва, че е видял ангели. Вие не знаете какво е един ангел, каква красота представлява. Не знаете какво лице е ангелското лице. Като те погледне, такъв мир настава в тебе - всичко в тебе се стопява, всички недоволства в тебе ще изчезнат и ще се възцари една нова светлина в тебе, и ще се зароди в тебе желание да бъдеш като него. И ти не можеш да се освободиш от него, и ти не можеш да се освободиш от тази форма. В ангелското лице няма нищо користолюбиво, то е един поглед на детство, един поглед така хубав, че ти от всичко се освобождаваш. У него умът, силата и животът така са съчетани, ти виждаш такава съразмерност в тялото и лицето.

Някои казват, че са виждали ангели. Някои служебни ангели се явяват с голяма светлина. Ангелската светлина може да ослепи човека. Апостол Павел, като отиваше за Дамаск, яви му се един ангел. Като му се яви Христос, апостол Павел ослепя - и трябваше да го лекуват хората, за да паднат люспите от очите му. И като се яви един ангел, може да ослепеете. 110, из "Законът на свободата"

Тялото на ангелите се отличава с голяма пластичност и красота. Видите ли един ангел, никога няма да го забравите. Всяка негова дума се запечатва в съзнанието ви за векове. Каже ли ви, че от вас човек ще стане, наистина човек ще станете. За тези негови думи вие сте готови да понесете всякакви страдания, мъчнотии и гонения. Чрез думите, които ангелът ви е казал, радостта ви е посетила. Всяка дума, която излиза от устата на праведните, на светиите, на добрите хора, крие в себе си велика сила. Казва Христос: „Истината ще ви направи свободни". За тази свобода именно човек се стреми към Истината. Верни и силни са думите на Христа. Следователно каже ли ви някое Възвишено същество, че от вас човек ще излезе, не се съмнявайте, не питайте кога ще стане това. нито отлагайте нещата за далечното бъдеще. 97, из „Динами-ческа сила на мисълта"

Животът на един ангел е по-интересен, отколкото животът на цялото човечество. А когато се завърши процесът на човешкото развитие, тогава и животът на човечеството ще бъде интересен.

Ангелите са колектив. Когато един ангел действа, зад него действат другите ангели. Един ангел е като посланик и изразител на група ангели, които мислят за него и действат чрез него.

Дрехите на ангелите никога не остаряват. Когато човек види някой ангел, който не говори, той вижда отражението му. Самото същество в дадения случай е зад човека. Казано е: „Господ ти е задна стража".

Тази светлина, която има в цялата слънчева система, се дължи на ангелите.

Една от техните работи е да се грижат за останалите природни царства.

Напредналите същества са минали по вашия път, минали са през най-големите страдания, разполагат със сили и всякога са готови да ви окажат помощ. Когато съвършените хора постигнат нещо, тогава те се връщат при тези, които не са го постигнали, и им помагат да го постигнат. 150, стр. 54-55

Ще дойде време, когато всички хора ще бъдат красиви; влезете ли в света на Съвършените същества, ще видите, че всички са красиви - външно всички си приличат, но вътрешно се различават. Попаднете ли в този свят на Красота - между ангели и Възвишени същества, вие ще се унесете, ще се забравите, все за тях ще мислите. И наистина, който веднъж само е видял красивото, великото, той никога не го е забранил; когато човек срещне Красотата, той постоянно мисли за нея и се чуди откъде се е взела тя, как се е придобила. Не е важно откъде е дошла Красотата, важно е какво тя може да направи от човека. 130, стр. 384,

Въпросите, с които се занимават големите математици на Земята, са играчка за ангелите. Когато един ангел прави изчисления, той взима във внимание и най-малките неща, каквито математиците на Земята не могат да предвидят. Ония ангели, които са създали слънчевата система, са предвидили всички възможности при движението на планетите, всички изключения, всички вариации на движението и така са завършили своята работа. 123, из „Любов и безсмъртие" Човешкото знание, както и животът на хората, са забава за Възвишените същества. Когато искат да се забавляват, те слизат на Земята. Някой ангел създал цяла слънчева система и за отмора от работата си слиза на Земята. Взима си фотоапарата и каквото интересно види, фотографира го. Тук вижда, че някой плаче и пъшка, веднага го фотографира - интересува се от ъглите, които се образуват на лицето му; там вижда, че някое дете краде плодове - и него фотографира, иска да запечата на плоча движенията, които детето прави, като краде. Ангелите се интересуват от проявите на хората. Те не ги делят на морални и неморални, но изучават психологическата им страна. Според тях кражбата на детето не е престъпление. Те имат друг, несравнено по-висок морал от човешкия. 70, из „Външни и вътрешни влияния"

Ти, като дойдеш при един ангел, с всичкото си смирение ще дойдеш. От него ще се учиш на поезия. Грамадна разлика има между един поет на Земята и един поет на Небето. Там при него ще седнеш е всичкото си благоговение и ще видиш как се лее неговото перо. И като четеш тази поезия, от нея живот ще блика. Аз съм се мъчил по някой път да преведа ангелския език на земния език и от толкова време не съм успял да го преведа тъй, щото да се съвпаднат ударенията и римите - не се удава. Когато четеш едно стихотворение па един ангел, то може да премахне всички мъчнотии от душата ти. То влива в тебе такава грамадна сила, че можеш да дигнеш Земята на ръката си. Такава сила развива! А като четеш едно човешко стихотворение, приятно ти е, докато го четеш, а после този мехур се пуква и ти казваш: „Животът не е поезия". Не, животът не е проза, а е поезия, и благодарение на тази ангелска поезия ние живеем. Всички ангели са поети. Най-слабият поет измежду ангелите върши чудеса. Можете ли да си представите какви знания има един ангел? Ангелът е присъствал при създаването на човека. Той знае неговата история, така както големият брат, който е на десет години, знае деня и часа на раждането на малкото си братче, знае цялата история на неговия живот. Големият брат знае всичко за малкия си брат, но малкият не знае нищо за раждането на големия си брат. Той не е бил тогава роден, не може да знае нищо за големия си брат. 151

Всички открития са станали все с помощта на съществата от Невидимия свят. Те учат хората горе и като ги научат, това на Земята се нарича откритие. Като се научи човек горе, пращат го след това да учи другите хора на Земята.

Всички езици са наречия на небесния, на ангелския език. Трябва да знаете, че Съвършените същества са учени. Те имат един прецизен език. Те не обичат никак да се занимават с посторонни работи. Когато някой от тях реши да слезе да помогне на човечеството, той трябва да се откаже от своята свобода. Те не обичат да ги безпокоят хората на Земята със своите мисли. Затова между хората и тях има проводници, посредници, за да се трансформират енергиите и да помогнат за същественото, от което хората имат нужда. 150, стр. 55

Зад всеки професор има много ангели, които работят в лабораториите тук, в Европа. Много ангели има като философи - цели християнски трактати пишат. Чудни са тия хора, които мислят за ангели с крила в небето. Ангелът може да е във форма на прост човек, но разумен човек. Той всичко знае, но е много скромен, никога не се показва, че много знае. Той ще те изслуша спокойно и ще ти каже: „Всичко ще направя, което мога". Той не говори много, не обещава, но винаги услужва с Любов. И лекари има ангели. Като отидеш при него, казваш: „Болен съм". Той те докосне с пръст и ти каже: „Иди си". Ти си отидеш, няма я болестта. Как те излекува? Не зная, докосна ме и всичко изчезна. Ако в медицината нямаше ангели, изгубена работа щеше да е медицината. Ако във философията нямаше ангели, изгубена е философията. Ако в науката нямаше ангели, изгубена работа е. Много ангели работят във всички клонове на науката. Те са, които дават подтик, прогрес. Те са най-разумните същества, които подтикват човешката култура в онази посока, в която и човек е създаден. Тъй седи великата Истина в света. Казвате: „Как е направен светът?" Тъй е създаден светът, че достатъчно е хората да отидат между тези ангели и да ги попитат. И между духовните хора има ангели, навсякъде има ангели. 32, стр. 83

Светлината на Напредналите същества само по някой път минава покрай вас. Облъхне ли ви тяхната светлина, целия ден сте радостни. Всяка радост се дължи на тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...