Jump to content

VIII. ТАЙНАТА НА СЕДЕМТЕ ТРЪБИ И НА СЕДЕМТЕ ЧАШИ НА БОЖИЯ ГНЯВ


Recommended Posts

VIII. ТАЙНАТА НА СЕДЕМТЕ ТРЪБИ И НА СЕДЕМТЕ ЧАШИ НА БОЖИЯ ГНЯВ

Както развитието на културите на Шестата раса е описано чрез символите на 7-те Печата, съответстващи на видения в астралния свят, така Седмата раса е описана със символите на звуците на 7-те тръби, нещо, което само Посветеният може да разбере във висшия духовен свят, там, където звучи хармонията на сферите. Астралният свят се разкрива в образи и символи, а висшият духовен свят се разкрива в тонове и хармония, в музика и Слово. Само във висшия духовен свят може да се види това, което ще се развие в течение на Седмата раса. Св. Йоан ни описва в Апокалипсиса манифестира-нето на този свят чрез звуците на 7-те Тръби. След Седмата раса физическата еволюция на Земята ще завърши и тя ще се превърне в едно астрално небесно тяло.

Казах по-рано, че цялата еволюция на нашата Земя се разделя в Окултната наука на седем големи периода или раси. Първият период или раса се е развил, когато Земята е била в етерно състояние и съединена със Слънцето. Този период се нарича Полярен период. Тогава са живели, според Учителя, предците на съвременното човечество, които са развили една много голяма култура. След това следва Вторият голям период, наречен Северен или Хиперборейски, който се е развил във въздушното пространство, тогава Земята, заедно с хората, в своето уплътняване, е стигнала до въздуха. Третият голям период или раса се явяват, когато Земята е още по-уплътнена и се явява водната субстанция, в която с течение на времето постепенно се явява сушата. Тогава човек слиза във физическо тяло върху Земята. Но тогавашният човек е бил съвършено различен от сегашния. След това се явява на сцената Четвъртият голям период, наречен Атлантски, който се развива на един континент, който е бил на мястото на днешния Атлантически океан. Предшестващият период се развива на един континент, който се е намирал между Азия, Африка и Австралия, която е остатък от него. От последната подраса на тази раса се ражда Атлантската раса, която има своите седем културни епохи, в течение на които се развиват расите, които сега съществуват на Земята. От Петата културна епоха или подраса се раждат хората на нашата Пета раса, която също има своите седем културни епохи. Това е Петият голям период. След него ще дойде Шестият голям период или раса, която ще има своите седем културни епохи, които са представени в Апокалипсиса чрез отварянето на 7-те Печата. След този период ще дойде Седмият голям период или раса, която също ще има седем културни епохи, които са представени чрез седемте Тръби в Апокалипсиса. Апокалипсисът ни описва това, което се развива след Потопа, което е потъването на Атлантида, до свършването на Седмия период или раса, с което се завършва физическата еволюция на нашата Земя, който период е символизиран в Апокалипсиса със 7-те Тръби.

В 8-ма и 9-та глава на Апокалипсиса се описва това, което се явява след отварянето на Седмия Печат. След отварянето на този Печат се явяват седем Ангела, които стоят пред Престола на Бога, на които се дават 7-те Тръби, с които Ангелите последователно затръбяват. По-нататък се описват злините, които връхлетяват Земята и човечеството при затръбяването на всяка Тръба. Седмият Печат ни разкрива това, което е посято в Седмата културна епоха на Петата раса, за която е казано, че е нито топла, нито студена, която се разкрива в Седмата културна епоха на Шестата раса, с която фактически започва Седмата раса, която е символизирана със седемте Тръби.

Така че, седемте културни епохи на Шестата раса са представени в Апокалипсиса чрез разкриването на седемте Печата. А седемте културни епохи, които ще се развият в Седмата раса, са представени в седемте Тръби, които символизират проявлението на висшият духовен свят, ангелският свят, който е светът на Музиката, на Хармонията на сферите. Защото Шестата раса е образ на астралния свят, отразен върху физическото поле, който е свят на образи. Този период ще бъде физическо проявление на астралния свят. А Седмата раса, Седмият период, ще бъде отражение на ангелския свят, който ще се изяви на физическото поле.

Можем да кажем, че хората на Шестия голям период ще носят върху лицето си Знака на Доброто или на Злото, които още по-силно ще се отразяват върху лицата на хората от Седмия голям период. Цялата материя тогава ще носи Печата на Духа. Нищо скрито няма да има в този период. В този далечен период, когато човек мисли, тази негова мисъл ще бъде изразена на лицето му. Целият му живот ще бъде отразен на лицето и няма да има нищо скрито-покрито.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...