Jump to content

ЗАЩО ДА ПРОЩАВАМЕ


Recommended Posts

ЗАЩО ДА ПРОЩАВАМЕ

Нас може да ни утешават, че трябва да простим, че трябва тъй да направим, иначе, но защо трябва да простим? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд „Фотинов” София - 359).

За пример, вие може да ме слушате, че трябва да си прощавате, без да разбирате закона. Казвам: Трябва да си прощавате. Казвате: „Може ли?” – Може да си простим, защо не? (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София – 360).

Защо човек трябва да прощава? Защото всяка обида, която някой ви е нанесъл, съзнателно или несъзнателно, има за цел да ви предпази от някакво зло, което предстои да минете. (ДОБРИ НАВИЦИ - изд. 1936 г. София - 88).

Защо трябва да простите на своите ближни? В този закон за прощаване седи следующата опасност. Ако ти не простиш на своя ближен, в тебе ще стане едно подпушване, едно блато ще се образува, и там ще почнат да се образуват милиарди микроби. И най-първо ти, със своите деца, ще бъдете подложени на тази отрова - нищо повече! Следователно за твоето благо не само че не трябва да се подпушваш, но ще простиш на своя ближен, ще направиш един канал, чрез който изтичането да става медлено, да не образува никакво блато, да няма никакви условия за тези милиарди микроби. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 361).

Представете си, че един кон ви ритнал някъде. Трябва ли да му счупите краката? - Трябва да му простите, понеже той ви е необходим. Сега някои разглеждат ближния като един посторонен човек. Не, този ближният ти човек е ближен, защото той е една необходимост за тебе, ти трябва да му простиш. Трябва да му простиш, защото не му ли простиш, твоята каруца е счупена и ти сам ще носиш брашното на гърба си, нищо повече! (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София – 350).

Всички първи християни - мъченици ликвидираха с кармата си като прощаваха. И така се прекъсва връзката. Законът е: щом прощаваш кармичната връзка се скъсва. Като не прощаваш и се противиш, връзките на кармата се продължават. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – І том - изд. 1899 г. София - 43).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...