Jump to content

Recommended Posts

ОБУЧЕНИЕ

Всички вие сте под опекунството на невидимия свят. Там имате Наставници, които трябва да слушате. Ще се учите от тях и вечерно време ще си давате отчет за всичко. Понякога вие мислите, че сте независими. Това не е право. Всички сте под настойничество. Някой казва: човек не е ли свободен? - Свободата ще дойде след време за вас, а сега сте под настойничество. Вашите Настойници са Възвишени същества, те имат добро желание към вас, да успявате. (МОК – ІV г. -14 лекция - 82)

Че при даровитите деца, които са гениални, има Напреднали същества, които ги учат. (Съгласуване на мислите - изд. 1998 г. София – 303)

Ако вие се заемете да работите съзнателно върху себе си, да преустроите живота си, от невидимия свят ще ви дойдат на гости съществата на Любовта. Те са много внимателни и се интересуват от всяко същество, което иска да работи, да учи, Реши ли някой човек да учи, те му изпращат Учител. (ПО БОГА НАПРАВЕНИ – изд. 1929 г. София – 93)

Има хора на Земята, които се явяват и изчезват, живеят между хората, когато искат да ги учат. Когато искат да не ги безпокоят, стават невидими. (ОЖИВЯВАНЕ - изд. "ACK-93" 1988 г. София - 333)

В мозъчните центрове на човека може да се установи дълбок вътрешен мир. Щом придобие този вътрешен мир, ученикът вече има съдействието преобладават солите. (Светлина на мисълта – 113)

Всички Възвишени същества се събират не само около вас, но и около ония, които имат мисли, желания, стремежи към възвишеното в света. Те работят върху тия души, помагат им. (БЛАГОСЛОВЕНА МЕЖДУ ЖЕНИТЕ - 45)

От невидимия свят трябва да дойдат работници и като намерят и на Земята такива работници, които да подхождат, ще се вселят в тях да работят. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том – 30)

В мозъчните центрове на човека може да се установи дълбок вътрешен мир. Щом придобие този вътрешен мир, ученикът вече има съдействието на Светлите същества от невидимия мир. При това положение ученикът ще бъде посещаван вечер от Добри същества, от светли и Възвишени духове, които ще го поучават. По този начин и сънят и будното състояние на човека се осмислят. Човек заспива вечер, за да престане временно да се занимава с материални работи. Тогава Светлите и Възвишените същества ще го посещават, ще го поучават... Следователно, вечер човек слуша и възприема от Светлите същества, а денем се разговаря с Добрите хора на Земята. Добрите хора са само на Земята, а Светлите същества - на небето. (ЧЕТИРИТЕ КРЪГА - 54)

Всичко почва да говори на човека - треви, цветя, дървета, цялата полянка. Това Същество така учи човека. (Акордиране НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 401)

Мнозина роптаят против разумния свят, против Възвишените същества... Те дават на човека цял хляб: но той е недоволен. Тогава те казват: „Вземете му половината хляб”. Пак си недоволен. Вземат половината от останалия хляб. Ако продължаваш да бъдеш недоволен, ще вземат още половин парче от останалото. Недоволството ти ще те доведе до там, че ще вземат и последната ти хапка. След това започваш да плачеш и да се молиш. Дават ти едно просено зрънце. Ако си благодарен, ще ти дадат две зрънца. Продължаваш да благодариш, ще ти дадат три, четири, пет зрънца. Така ще увеличават зрънцата, докато се научиш да благодариш и за малкото. (СИЛИТЕ НА ПРИРОДАТА - 210)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...