Jump to content

Recommended Posts

ЗАДАЧИ

Помнете, че в даден момент Разумният свят има отношение към всеки човек, затова той трябва да отвори ума и сърцето си да разбира неговите мисли, желания и постъпки. (Божият глас - 83)

Някои учени, философи, писатели минават и заминават покрай мъчнотиите, но не се спират върху тях, да ги разглеждат като задачи, дадени от съзнателния, Разумен свят. (Отворени форми - 5)

Щом видите някаква погрешка в другите или в себе си, ще знаете, че тя е задача, която трябва да решите. (Възможни ПОСТИЖЕНИЯ - 41)

Разумният свят не иска да товари никого. Той дава на всеки човек толкова товар, колкото може да носи. Тъй, щото, когато някой се оплаква от непосилен товар, той трябва да знае, че сам се е натоварил. (Да живеем за Господа - извънредна - 1937 г. - 5)

Възвишените същества, които ръководят човешката еволюция, познават добре законите и постъпват съобразно тях. Че някой прекарал десет години в лудницата, това не е важно. За тях е от значение той да научи урока си. Ако го е научил, те са доволни от него. ако не го е научил, той може да прекара още 20 години в лудницата. Те не гледат на живота като обикновени хора. Ако някой е научил закона на живота, те веднага прекратяват зададената задача, като му дават нова. Не е ли научил урока си, те му остават същия урок, макар и за 20 години още. Че някой се молил по три пъти на ден, че се молил 20 години наред, това нищо не значи. (ЖИВА РЕЧ - 54)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...