Jump to content

Recommended Posts

СВЪРЗВАНЕ

Казано е в Писанието: „Свързвайте се всякога с възвишения свят!” Това показва, че, за когото мислиш, с него ще се свържеш. Каквато мисъл, каквото чувство или желание поддържате в себе си, с тях ще се свържете. (Възможни постижения - 158)

Сега, като проповядвам, искам да ви свържа с Разумните същества, с вашите Напреднали братя. Като отидете при тях, вие трябва да бъдете свободни от своите стари възгледи и теории (НОВАТА МИСЪЛ - 17)

За да се свържете с разумния свят, от вас се иска вяра, поставена на опит. (БОЖЕСТВЕНИЯТ И ЧОВЕШКИЯТ СВЯТ - 111)

Ако мислим с Любов за творенията на Великите същества, то ще се свържем с тях и постепенно ще дойде откровението. Първо, човек трябва да живее по Бога, да изпълнява Божиите заповеди и тогава Бог ще го запознае с тези същества. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТАДУША – ІІ том - 77)

Трябва да настройваш ума си и чувствата си. Че ако не знаеш как да настройваш ума си, как ще се молиш? Един цигулар трябва да знае как да настройва цигулката си... Ти се разсърдиш някой път, тогава цигулката е разстроена. Изгубил си присъствие на духа си - разгласена е цигулката ти. Нагласи я. Отпаднал си духом - разгласена е цигулката ти. Обезвериш се - разгласена е цигулката ти. Ако си се обезверил, ще се турят двете ръце на главата отстрани отгоре, в областта на косата... И мисълта трябва да е съсредоточена, да се свържеш с невидимия свят и всички тези Същества, които те обичат. И за да направиш връзка, ти не търси външните форми. Тогава ще по­чувстваш една възвишена мисъл, приятност. Ще почувстваш желание, което ще се прилее в тебе, и ще почувстваш, че имаш един малък приток на живот в тебе. По този начин човек се съблича от старите дрехи. И лицето му не е така разстроено, а одухотворено. (Ако говоря - I том – 107)

Един ден, когато сърцата на хората се разширят, умът им се просвети и духът им укрепне, те ще бъдат във Велико общение с всички съвършени същества, с всички Същества, които са завършили своето развитие на Земята. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТАДУША - II том - 77)

Правата мисъл ще ви свърже с Ангелите, т. е. с Напредналите същества на един от възвишените светове. Правите и добри чувства ще ви свържат с Херувимите и Серафимите, които поддържат свещения огън на живота. Добрият говор, красивата реч ще ви свърже с Напредналите същества на Земята. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ - 239)

Ако вие през целия си живот сте мислили, как да приложите Божията Любов и Божията Мъдрост и сте намерили начин как да се съобщавате с невидимия свят, вие сте разрешили вече една от задачите на своя живот. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ - изд.1929 г. София - 3 лекция - 17)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...