Jump to content

Срещи с Висшите същества


Recommended Posts

СРЕЩИ С ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА

Ако мислим за Любовта, за творенията на Великите същества, то ще се свържем с тях и постепенно ще дойде откровението. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША – ІІ том - 77)

Първо, човек трябва да живее по Бога, да изпълнява Божиите закони и тогава Бог ще го запознае с тези Същества. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II том - 77)

За целта човек трябва да се очисти... Чистотата е в следното: човек да няма никакви пречки, които да препятстват на Божествената светлина да минава през него. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 400)

Данаил се е срещал с Михаил и Гавраил. Човек за да има тази опитност, трябва да има идеен живот. Това е ус­ловието. Михаил и Гавраил са Арахангели. Михаил се занимава повече с по­литическия живот, а Гавраил - с духовния. Данаил се среща с Михаил и Гавраил след молитва. За да може човек да се срещне със Съществата, трябва да прекара интензивен живот на молитва, съзерцание и размишление. Трябва да се подготви, за да свикне към новите трептения. Чрез упражнения в концентрация, съзерцание, човек може да добие прозрение, да мине през тъмната зона и да види червения цвят и другите цветове, но в по-голяма октава. Тогава невидимият свят ще се разкрие пред него и той ще влезе в общение с Висшите същества... При влизане в невидимия свят трябва да има Учител, за да ръководи работите. Това е една област, в която човек, ако влезе без ръководство, ще се уплаши. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 400)

Винаги, когато ще дойдат Възвишени същества, то по-низшите същества се разбягват. При този свой страх те се крият вътре във вас. И страхът, който изпитвате, е тяхното състояние, (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 231)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...