Jump to content

КАКВИ ЧУВСТВА ДА НЕ ДОПУСКАМЕ


Recommended Posts

АЛЧНОСТ

Съвременните хора ще се самоунищожат от вътрешната алчност да забогатяват все повече и повече... Ако човек посвети целия си живот на това чувство да го задоволи, той ще печели милион след милион, но пак няма да бъде щастлив. Каквото да прави човек, алчността всякога остава незадоволена. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 116).

БОЛЕЗНЕНИ ЧУВСТВА

Хората страдат заради своите болезнени чувства. (НОВАТА МИСЪЛ - 16).

ГРУБИ ЧУВСТВА

Страданията са метод, чрез които Природата си служи за смекчаване на грубите чувства на човека. (ценната дума - 166).

ЛИЧНИ ЧУВСТВА

Личните чувства имат предвид самозапазването на човека. Когато личните чувства са силно развити, човек се намира в един нисш свят... Засегнете ли честолюбието на човека, и той веднага скача на крак. (посока на растене-155).

МИНАЛИ ЧУВСТВА

Много болести на Земята се дължат на физически причини, на храната, водата, въздуха, на малки микроби и пр., но много болести се дължат и на чувствата, изостанали преди хиляди години... Ако един човек е вложил в един предмет едно чувство, може и преди хиляди години, ти можеш да пострадаш от тоя предмет. Ако буташ един гроб, ти можеш да пострадаш, ако е направено там едно заклинание. Ако минеш по една улица, дето е направено заклинание, и не вземеш мерки, можеш да пострадаш, ако бутнеш. Някой ще каже: „Как може да бъде? Чудна работа!” Ако на физическото поле човек тури една бомба някъде и когато минаваш и бутнеш, няма ли да пострадаш? (петте ВРАТИ - 257).

НЕЕСТЕСТВЕНИ ЧУВСТВА

Неестествените чувства стават причина за отслабване на паметта. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 313).

НЕПРАВИЛНИ ЧУВСТВА

Неправилните чувства оказват влияние върху кръвообращението. Подобрят ли се чувствата, и кръвообращението се подобрява. (посока на растене - 107).

ОТРИЦАТЕЛНИ ЧУВСТВА

За да не се поддава на отрицателните чувства в себе си, човек трябва да държи съзнанието си будно, да се свързва с възвишените и разумни същества. (светото място - 34).

Всички отрицателни чувства в човека, като омраза, завист, гняв и др., се дължат на излишни вещества в неговото астрално или звездно тяло. Гордостта, самосъзнанието, амбицията и ред още отрицателни прояви в човека се дължат на излишни вещества в неговото умствено тяло. (ни мъж, ни жена - 88).

ПРОТИВОПОЛОЖНИ ЧУВСТВА

Ако едновременно се обнадеждиш и обезсърчиш, ти ще се натъкнеш на голямо противоречие. Такова противоречие ще преживееш и при сблъскване на две противоположни чувства. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА – 167).

СТРАХ

Страхът е животинско чувство... Той се среща в човека като остатък от животинското му състояние. Щом се страхува, човек се свързва с животните. (светото място - 34).

ТРЕВОЖНИ ЧУВСТВА

Тревогите се дължат на крайно възбуденото чувство на предпазливост. (УСЛОВИЯ ЗА РАСТЕНЕ - 16)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...