Jump to content

ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ


Recommended Posts

ЗА ДА СМЕ ЗДРАВИ

Процесът на мисълта трябва да проникне дълбоко в битието на човека, който всяка сутрин, при ставане още, трябва да каже: Аз трябва да мисля като Бога, трябва да обичам тъй, както Той обича. (ИЗВЪНРЕДНА БЕСЕДА - 22.03.1935 г.- 6).

Още със ставането от сън, внесете поне една малка Божествена мисъл в ума си и по едно малко Божествено чувство в сърцето си, за да осмислите своя живот. (Божествената мисъл - 63).

Ако човек не мисли върху това, което Бог е създал, той не може да се ползва от живота, който е скрит в цялата природа. (Опорни точки в живота - 216).

Човек трябва да държи в ума си мисълта, всеки ден да придобива по нещо ново в своите възгледи за живота, за Природата и за Бога. (Божият глас - 144).

Кой, каквито дефекти има, кой, от каквото е лишен, нека каже в себе си: Ще стане това, ще го постигна, ще направя! Като повтаря тези мисли всеки ден, най-после той ще види резултатите на положителната мисъл в себе си. (ЗАТОВА СЕ РОДИХ - 289).

Човек с мисълта си може да върши големи пакости. Аз съм чувал хора да казват: Мисля, че скоро ще се разболея. Не се минават три-четири седмици и се разболяват. Как така стана? Ще стане, разбира се. Аз съм присъствал при болен на умиране. Но той казва: Ще оздравея, няма да умра, по никой начин не отивам на онзи свят. След три седмици виждам този човек оздравял. (ЖИВИЯТ ХЛЯБ - 355).

Ако ти дойде мисълта, че ще се разболееш, ще си кажеш: вярно е, всеки човек, който се е родил, все ще се разболее, но като мине болестта, аз ще бъда здрав. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 415).

Като ти дойде мисълта да станеш цар, кажи: Да се възцари Божията Правда!.. Подчертай, подпиши отдолу, и то ще стане. (оок – ІІІ г. - 23 беседа – 15).

Някой казва: Аз ще умра. Роди ли се човек, той ще умре... Ти трябва да кажеш: След като умра, ще оживея. (ПЪТЯТ НА УЧЕНИКА - 415).

Задръжте в ума си следната мисъл: В света съществува само една връзка. Тя е връзката с Божественото съзнание, която е в сила да помогне на всички хора, на всички живи същества, от най-малките до най-големите. Следователно, каквото да се случи в живота ви, дръжте в ума си мисълта, че вие имате връзка с Божественото съзнание, което при никакви условия в живота няма да ви изостави. (Допирните точки в природата - 233).

Дръжте в ума си мисълта: „Любов към Бога”. С тази мисъл ще разрешавате всички въпроси. Тя е ключ в живота на човека. (Нашето място - 53).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...