Jump to content

Recommended Posts

СЛЪНЧЕВИ БАНИ

Добре е да се греете на Слънце през ранните часове на деня, най-късно до обяд. (Трите живота - 78)

Има часове, когато слънчевите лъчи не се отразяват благотворно върху организмите. Това са тъй наречените черни, негативни лъчи. (Трите живота - 78)

Човек може да се излага на слънчевите лъчи през всяко време на деня, но умът му трябва да бъде съсредоточен, положителен, да възприема само положителните лъчи на Слънцето. Ще се концентрирате, но ще се пазите да не заспите. Ако заспите ще изгубите всичко, което сте придобили. (Трите живота - 78)

Не е достатъчно човек да се ползва от слънчевата светлина и топлина, но той трябва да знае, под какъв ъгъл да я възприема. (Възможности за щастие - 306)

От ъглите, под които падат слънчевите лъчи върху човешкото ухо, както и върху целия човешки организъм, зависи използването на тия лъчи. Когато иска правилно да използва слънчевите лъчи, човек трябва да изложи гърба си под известен наклон. Измени ли този наклон, той няма да се ползва от разумните лъчи на Слънцето. Той ще се пече, ще чернее на Слънцето, но няма да се свърже с Неговите разумни, интелигентни сили. (Голямото благо - 167)

Иска ли човек разумно да използва енергиите на Слънцето, той трябва да излага гърба си на ранните слънчеви лъчи, още преди изгряването на Слънцето. Енергиите, които ще приеме по това време, се равняват на енергиите, които би приел, ако се излага цял ден на Слънцето. (Посока на растене - 68)

Когато се правят слънчеви бани, добре е да сте облечени в бели или ясно зелени дрехи - тези цветове са хубави. Важно е изпотяването. Ако сте на открито място, завийте се с тънка мушама. Когато се лекувате по този начин, трябва да съсредоточите мисълта си. (Беседи, обяснения и упътвания - 1919 г. - 105)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...