Jump to content

6. НАТАЛИЯ ЧАКОВА


Recommended Posts

6. НАТАЛИЯ ЧАКОВА

При едно посещение на Изгрева Учителят я попитал: „Наталия, защо толкова много настояваш да бъдеш на работа близо до София?" - „Ами, Учителю, за да бъда по-близо до Вас", казала тя. А Учителят й отговорил: „Е-е, тя и котката е всеки ден близо до Мен, но все котка си остава."
Друг път Учителят я пита: „Искаш ли да ти дам ясновидство?" - „Не, Учителю, страх ме е." - „Няма от какво да те е страх. Аз съм с тебе!" Казал Учителят. - „Не, не, Учителю, страх ме е", упорствала Наталия. Но Той й дал ясновиждане в писането. Тя пишеше много хубави разкази и стихотворения. Едно от тях предавам със съкращения:

ПОМАЗА МЕ

Помаза ме да бъда Твоя
любима, вярна дъщеря,
и с обич да разказвам
за Теб на всички по света.
 
Вярна съм и вярна ще ти бъда
днес и всякога през вечността,
все за Твоята любов ще пея,
с песен все ще Ти благодаря.
Един ден, казваше Наталия, по отношение на моето писане, Учителят много деликатно ми обърна внимание да не се възгордявам и да не си въобразявам, че това, което пиша, излиза от мен. Всички големи художници, музиканти, поети и писатели, казал Учителят, приемат направо от Невидимия свят това, което им диктува и накрая им казва: „Ха сега подпишете се!" Бог е великодушен и с радост се съгласява да си сложите подписа под Неговата творба.
По отношение на цветовете. Наталия се явила в салона на беседа с тъмнокафяво палто. Учителят отива при нея и й казва: „Този цвят не е здравословен." След два дни Наталия взема заплата и направо в магазина. Първото палто, което си харесала, било тъмно синьо, хубав, чист юпитеров цвят. Купува го и отива веднага на Изгрева. Учителят като я видял, усмихнал се и казал: „О-хо, Наталия с ново палто." Бил доволен, че изпълнила съвета Му.
Друг път се разговаряхме с нея за белите коси. По този повод тя ми разказа случка с д-р Методи Константинов. При слизане от трамвая, той дава път на една възрастна жена с бели коси, но си наранява по някакъв начин крака. Отива при Учителя и Му разказва за случилото се. Учителят му казал: „Небето с това ти е показало да не даваш път на злото. Не винаги под белите коси се крие Доброто." В беседа Учителят казва: „Белите коси са израз на чистота, но вие незаслужено ги носите, като перуки от театъра сте ги наложили на главите си."
Относно женитбата. Веднъж Наталия вървяла с Учителя и на ум си казала: „Няма да се женя, но все пак какво ли би казал Учителят по този въпрос?" Учителят веднага отговорил гласно на мисълта й: „Хубаво нещо е да се ожени човек, но още по-хубаво е да не се жени. Току виж, че мъжът ти замине за другия свят и ти вместо да се грижиш само за себе си, ще трябва да мислиш за още две деца." Учителят направо е предсказал какво ще й се случи, ако се ожени. ..Женитбата не е за всеки, казвал Той. Ако ти е определено да се ожениш и не се ожениш, ще умреш млад. И ако не ти е определено да се ожениш, а се ожениш, пак ще умреш млад." Такъв е примерът с певицата Христина Морфова, която е ходила при Учителя да Го пита за този, който впоследствие става неин съпруг. Учителят й казал: „Той има тежка карма!" Понеже Морфова много го е обичала, рискувала, омъжила се и след това умира при катастрофа.
Който е искал съвет от Учителя и не Го е послушал, скъпо е заплатил. Но Наталия е послушна ученичка на Учителя. Явява й се адвокат, кандидат за женитба. Тя го харесала, обаче категорично отхвърля предложението му. Отива при Учителя и Му казва: „Учителю, яви ми се адвокат, кандидат за женитба." - „А ти какво му каза?" - попитал я Учителят. - „Ами казах му, че няма да се женя, защото съм ученичка от Специалния клас." Учителят доволно си подал ръката да Му я целуне, но така я подал, че деликатно я чукнал по нослето. За това, че е отказала предложението за женитба пред група сестри е казал: „Наталия има идея." Една от сестрите попитала: „Учителю, как да позная дали ми е определено да се омъжа или не?" Учителят отговорил: „Много просто, този, който е определен за тебе, той сам ще дойда в къщата ти и няма да си отиде. Но помнете: когато мъж и жена се обичат, двама ангели ги ръководят. Оженят ли се, ангелите си отиват и остават само телата им."
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...