Jump to content

10. ЧЕТЕТЕ ЖИВОТО СЛОВО


Recommended Posts

10. ЧЕТЕТЕ ЖИВОТО СЛОВО

Преди повече от десет години на Рила възрастни братя и сестри от провинцията разказваха ценни опитности, които са имали с Учителя. Съжалявам, че не съм записала тези бисери, помня само някои от тях.
Един възрастен брат разказваше за друг брат, който на времето е присъствал на погребението на бащата на Учителя. След погребението отива при Учителя и Му казва: „Учителю, вчера погребахме баща Ви, а Вас ви нямаше." Учителят отговорил: „Аз наредих да го приемат Горе!"
След това една възрастна сестра и тя пожела да каже своя опитност. Отива при Учителя и Той я пита: „Сестра, какво четете?" - „Най-много Библията", отговорила сестрата. А Учителят й казал: „Рекох, не се занимавайте с мъртвото минало, четете Новото, Живото Слово." Сестрата останала много изненадана, защото знаела, че Учителят препоръчва да се чете и Библията.
Същият пример е с Кирчо от Петрич. Сега той е в Невидимия свят.
Един ден на Витоша лично той ми го разправя: Понеже Учителят препоръчваше да учим есперанто, аз си купих значката на есперантистите и съм я закачил на ревера на палтото си. Веднъж Учителят идва при мене, вижда я и казва: „Рекох, не се занимавайте с мъртви езици. Изучавайте живия, ангелски език." Кирчо се стъписал и като си тръгнал, веднага захвърлил значката. Значи Учителят препоръчва много неща, но те не се отнасят до всички. Кой до където е стигнал и от каквото се нуждае в момента на стъпалото, на което се намира.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...