Jump to content

ИЗГУБВАНЕ НА СОЛТА (ПРАНАТА)


Recommended Posts

ИЗГУБВАНЕ НА СОЛТА (ПРАНАТА)

Съвременните хора са изгубили голяма част от първоначалната прана на своя организъм, вследствие на което движенията в тях са слаби. За да могат хората да се разбират, да се обичат, да учат, трептенията на движенията в тях трябва да бъдат еднакви, т. е. еднородни. Разнородните трептения на движенията в хората са причина те да се отдалечават едни от други и да не се разбират. (ДВАТА ПЪТЯ - изд. 1934 г. София - 78)

Обезсолени сте - ако сте били богати, осиромашавате; ако сте били умни, оглупявате. Щом изгубите солта, изгубвате и смисъла на Живота... Явява се епикурейската философия, според която човек трябва да има много жени, да опита всичко. Може да опитате всичко, но тогава ще бъдете изхвърлени и тъпкани от всички разумни хора, докато се осолите. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. 2006 г. - 336)

Жената готвила цели четири часа... отлично ядене е приготвила; дохожда мъжът отвън недоволен, намръщен - жената остава като попарена и ето че всичката сол (прана) отива. На втория ден - жената пък е недоволна от нещо. Ядете и не усвоявате нищо от тази сол (праната), защото сте недоволни. (СИЛА И ЖИВОТ - II том - изд. „Бяло Братство” 2006 г. - 335)

Когато организмът изгуби солта (праната) си, той изгубва своята основа и вследствие на това се явяват всички болести. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 325)

Казват за някого: „Той е неврастеник” - аз казвам: той е изгубил солта (праната) си, у него енергията изтича... Нервите, артериите на един неврастеник, на много места има пукнатини, от които изтича енергия. Такъв човек е слаб. (СИЛА И ЖИВОТ - ІІ том - изд. 2006 г. - 325)

Ако умът, сърцето и волята ти не работят, ти ще се лишиш от праната, която ти е необходима. Щом се лишиш от праната в мозъка, ще страдаш от главоболие, вследствие на което мисълта ти няма да функционира правилно. Ако не мислите и не чувствате и не постъпвате правилно, вашата дихателна, както и стомашната ви система, а също така и нервната ви система ще се лишат от праната и няма да извършва правилно своите функции. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - 217)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...