Jump to content

Мото на книгата


Recommended Posts

"Пътища в Живота има много, но един е Пътят към Посвещение. Нарядите, които ви давам, са методи в този Път. Трябва да схванете вътрешния смисъл на всеки наряд и да го изпълнявате точно. Само тогава ще се свържете с течението на Бялото Братство. "

"Работете за Цялото, за да възприемете енергиите на Цялото, които ще съградят във вас духовните органи.

Новата фаза в развитието, това е фазата на Любовта, това е фазата на еволюцията, в която работи Любовта като принцип. В миналото, в процеса на инволюцията е било обратно – Мъдростта е била главният принцип на работа, а Любовта е била помощно средство. Дойде ли Любовта, тя ще ни организира.

Човек е като едно растение. Той трябва да използва Светлината, Топлината и влагата, за да расте и да се развива. Човек трябва да използва енергиите на Любовта, Мъдростта и Истината, за да расте и да се развива. При сегашното развитие на човечеството най-добрият метод за развиване на психичните сили е Любовта.

Повдигането на българския народ зависи от вашата работа като ученици. Ако вие работите, той ще се повдигне. Ако вие не работите, други ще свършат вашата работа, но затова вие колективно ще бъдете отговорни.

Духовното развитие на човека зависи от връзката, която има с Бога и с Възвишените същества. Но за да се поддържа тази връзка, първото условие е хармонията – външна и вътрешна. Защото хармонията създава благоприятна среда за проявление на Възвишения свят. Наруши ли се хармонията, връзката се прекъсва."

Учителя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...