Jump to content

Божествените имена и седемдесет и двамата гении


Recommended Posts

Божествените имена и седемдесет и двамата гении

Според Ленан

Средновековният алхимик и кабалист Агрипа в своето капитално съчинение „Окултна философия", във втори том, 108 стр. казва: В книгата „Изход" има три стиха - 19, 20 и 21. всеки от които съдържа по 72 букви, написани с еврейски букви.
Те започват: първият с думата ваиса, вторият с думата ванабъл, а третият с думата нает. Ако ги напишем един под друг, първият и третият отляво надясно, а вторият - средният, обратно, започвайки отдясно наляво, тогава всеки три букви съставят име. По такъв начин се получават 72 имена. Евреите ги наричат шемамфораш. Като прибавим към всяка от тях Божественото Име Ел или Йах, ние ще получим 72 имена, подобно на това, за което се говори в Писанието: „Моят ангел ще предиде пред вас, гледайте на него, защото той носи на себе си Моето Велико Име."
Това са имената на тези духове, които председателству- ват в 72-те петорки на небето, в също такова количество народи, наречия и части на човешкото тяло. Те съответству- ват на 72-та старци на синагогите и на 72-та ученици на Христа.
В следващото изложение ще дам тези имена в съответствие с Божествените Имена. Техните влияния се разделят на три категории, върху които няма да се спирам сега подробно.
Първият гений се нарича Вехюиах, което значи Бог възвисен, превъзвисен над всички неща. Управлява от първи до пети градус на зодиака. Божественото име, което му съответствува, е Йехова. Произнася се заедно с псалом 31, стих 3, за да бъде озарен от Божия Дух. „Но Ти, Господи, си щит мой, слава моя, който възвишава главата ми."
Вторият гений е наречен Йелиел, което значи Бог помагащ. Управлява от 6-ти до 10-ти градус на зодиака. Употребява се за одържане победа над тези, които несправедливо ви нападат, като се произнасят Божествените Имена и псалом 21, 20 стих: „Но Ти, Господи, не се отдалечавай от мене, сила моя, побързай да ми помогнеш." На него съответства Божественото Име Аиди.
Третият гений е наречен Ситаел, на когото отговаря Божественото Име Шонтакре, което значи Бог надежда на всички създания. Управлява от 11 -ти до 15-ти градус на зодиака. Употребява се против превратностите на съдбата, като се произнасят Божествените Имена и псалом 91, стих 2: „Аз казвам за Господа, Ти Си прибежище мое, крепост моя, Бог мой, на когото се надея."
Четвъртият гений е наречен Елимиах, който отговаря на Божественото има Алах, което значи Бог тайни. Управлява от 16-ти до 20-ти градус на зодиака. Употребява се против душевни мъки и разпознаване на измамниците, като се произнасят Божествените Имена и псалом 6, стих 5: „Обърни се, Господи, избави душата ми, спаси ме заради Твоята милост."
Петият гений е наречен Махазиах, който отговаря на Божественото Име Техут, което значи Бог спасител. Управлява от 21-ви до 25-ти градус на зодиака. Употребява се за да живее човек в мир с всички, като се произнасят Божествените Имена и псалом 34, 4 стих: „Потърсих Господа и Той ме послуша и от всички опасности ме избави."
Шестият гений е наречен Делахел, който отговаря на Божественото Име Абид, което значи Бог възхваляем. Управлява от 26-ти до 30-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на познания и за изцеление на болести, като се произнасят Божествените Имена и псалом 9, 12 стих: „Пейте за Господа, живущ в Сион, възвещавайте между народите Неговите дела."
Седмият гений се нарича Ахиах, отговарящ на Божественото Име Шоус, което значи Бог добър и търпелив. Управлява от 31-ви до 35-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на търпение и разкриване на тайните на природата, като се произнасят Божествените Имена и псалом 102, стих 8: „Милосърд и благ Господ, дълготърпелив и многомилостив."
Осмият гений е наречен Кахател, който отговаря на Божественото Име Моти. което значи Бог обожаем. Управлява от 36-ти до 40-ти градус на зодиака. Употребява се за получаване на Божието благословение и отстраняване на злите духове, като се произнасят Божествените Имена и псалом 95. 6 стих: „Дойдете да се поклоним и да припаднем, да коленичим пред лицето на Господа, нашия създател."
Деветият гений е наречен Хазиел, който отговаря на Божественото Име Агзи, което значи Бог на милосърдието. Управлява от 41-ви до 45-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на Божието милосърдие, дружбата и покровителството на висшите и изпълнение на обещанията, като се произнасят Божествените Имена и псалом 25, 6 стих: „Помни, Господи, благите си милости и милосърдията, защото са от вечността."
Десетият гений, наречен Аладиах, който отговаря на Божествените Имена Скре и Ейпи, което значи Бог милостив. Управлява от 45-ти до 50-ти градус на зодиака. Употребява се за скриване на престъпления и тези, които се страхуват да не бъдат открити, а също против лудост и чума, като се произнасят Божествените Имена и псалом 33, 23 стих: „Да бъде, Господи, ТВоята милост над нас, защото ние на Тебе уповаваме."
Единадесетият гений е нарече Лаувиах, който отговаря на Божественото Име Деос, което значи Бог възхваляем и възторжен. Управлява от 50-ти до 55-ти градус на зодиака. Употребява се против опасности и одържане на победа, като се произнасят Божествените Имена и псалом 18, 48 стих: „Жив е Господ и благословена да бъде канарата Му и да се възвиси Бог на избавлението ми."
Дванадесетият гений е наречен Хахиах, който отговаря на Божественото Име Онус, което значи Бог - убежище. Управлява от 56-ти до 60-ти градус на зодиака. Употребява се за откриване на тайни, скрити от смъртните, като се произнасят Божествените Имена и псалом 10, първи стих: „Защо, Господи, стоиш надалеч, защо се криеш във време на скръб и неволя?"
Тринадесетият гений е наречен Йезиел, който отговаря на Божественото Име Бог, което значи Бог прославен във всички неща. Управлява от 61-ви до 65-ти градус на зодиака. Употребява се за дружба, примирение и съпружеска вярност.
като се произнасят Божествените Имена и псалом 38, стих 4: „Възклицайте Господу всички земи. Запейте и радвайте се, да! Пейте хваления!"
Четиринадесетият гений е наречен Мебахел, което отговаря на Божественото Име Диос, което значи Бог пазител. Управлява от 66-ти до 70-ти градус на зодиака. Употребява се против тези, които се стремят да завладеят благата на другите, като се произнасят Божествените Имена и псалом 9, 10 стих: „И Господ ще бъде прибежище на угнетените, при- бежище в скръбни времена."
Петнадесетият гений е наречен Хариел и има отношение към Божественото Име Идео, което значи Бог създател. Управлява от 71-ви до 75-ти градус на зодиака. Употребява се против нечестие в религиите. Произнасяйки тяхното име с Божествените Имена и псалом 24, 22 стих: „Но Господ стана мое пристанище, Бог мой, твърдина и убежище мое."
Шестнадесетият гений е наречен Хакамиах, има отношение към Божественото Име Диес, което значи Бог създаващ вселената. Управлява от 76-ти до 80-ти градус на зодиака. Употребява се против изменници, за да се удържи победа и освобождаване от тези, които искат да ни притесняват, като се произнасят техните имена със следващото: „Всемогъщи Боже, Ти, Който си създал вселената и покровителствуваш българския народ, аз Те призовавам с името Хакамиах за избавление на България от нейните врагове", като се прочете и псалом 88, 2 стих: „Господи Боже, спасителю мой, и деня и нощя съм викал пред Тебе. Нека дойде молитвата ми пред Твоето присъствие."
Седемнадесетият гений е наречен Лавиах, който съответства на Божественото Име Гот, което значи Бог дивен. Управлява от 81-ви до 85-ти градус на зодиака. Употребява се против вълнение на духа и огорчение, като се произнасят Божествените Имена и псалом 8. 10 стих: „Йехова, Господи наш, колко е превъзходно Твоето Име по цялата земя."
Деветнадесетият гений е наречен Леувиах, което съответства на Божественото Име Божи, което значи Бог помилващ грешните. Управлява от 91 -ви до 95-ти градус на зодиака. Употребява се за изпросване на милостта Божия, като се произнасят Божествените Имена и псалом 40, първи стих: „С надежда очаквах Господа; и Той се преклони към мене и послуша вика ми."
Двадесетият гений е наречен Пахалиах, което съответства на Божественото Име Тиос, което значи Бог изкупител. Управлява от 96-ти до 100-ят градус на зодиака. Употребява се против врагове на религията, за обръщане на народите в християнството с произнасяне на Божествените Имена и пса- лом 120, втори стих: „Господи, избави душата ми от лъжливи устни и от измамлив език."
Двадесет и първият гений е наречен Нелкаел, което съответства на Божественото Име Буек, което значи Бог един и неразделен. Управлява от 101-ви до 105-ти градус на зодиака. Употребява се против клеветниците и за отстранение на злите духове с произнасяне на Божествените Имена и на пса- лом 30, 18 стих: „Аз на Тебе възлагам надеждата си, о Господи, и казах аз:Ти си Бог мой, в твоите ръце е съдбата ми."
Двадесет и вторият гений е наречен Йеиаиел, което съответства на Божественото Име Гоод, което значи дясната страна на Бога. Управлява от 106-ти до 110-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на щастие и добро име, като се произнасят Божествените Имена и псалом 121,5 стих: „Господ е пазач, Господ е твой покров отдясно ти."
Двадесет и третият гений е наречен Мелахел, което съответства на Божественото Име Диех, което значи Бог освобождаващ от страдание. Управлява от 111 -ти до 115-ти градус на зодиака. Употребява се като оръжие, за да се пътува в безопасност, като се произнасят Божествените Имена и пса- лом 121,8 стих: „Господ ще пази излизането ти и влизането ти отсега и до века."
Двадесет и четвъртият гений е наречен Хахюиах, което съответства на Божественото Име Езар, което значи Бог добър сам по себе си. Управлява от 116-ти до 120-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на милостта и милосърдието на Бога, като се произнасят Божествените Имена и псалом 33, 18 стих: „Ето, окото на Бога е върху ония, които Му се боят, върху ония, които се надяват на Неговата милост."
Двадесет и петият гений е наречен Ниткахиах, което съответства на Божественото Име Орзи, което значи Бог даващ Мъдрост. Управлява от 121-ви до 125-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на Мъдрост и разкриване на скритите тайни, като се произнасят Божествените Имена с пса- лом 9, първи стих: „Ще те славословя, Господи, с цялото си сърце, ще разкажа всички твои чудни дела."
Двадесет и шестият гений е наречен Хазиах, съответстващ на Божествените Имена Агди и Абди, което значи Бог скрит, таен. Управлява от 126-ти до 130-ти градус на зодиака. Употребява се за спечелване на процеси, покровителство на търсещите Истината, като се произнасят Божествените Имена и псалом 119, 145 стих: „Извиках от все сърце, послушай ме, Господи, и ще пазя повеленията Ти."
Двадесет и седмият гений е наречен Йератхел, което съответства на Божественото Име Теос, което значи Бог изобличава злите. Управлява от 131-ви до 135-ти градус. Употребява се за изобличаване на злодеите и клеветниците, и за избавяне от врагове, като се произнасят Божествените Имена и псалом 140, първи стих: „Избави ме, Господи, от злия човек, избави ме от притеснителите ми."
Двадесет и осмият гений е наречен Сеехиах, което съответства на Божественото Име Адад, което значи Бог излекуваш болните. Управлява от 136-ти до 140-ти градус на зодиака. Употребява се против немощ и гръм, запазва от пожари, като се произнесат Божествените Имена и псалом 71, 12 стих: „Боже, не се отдалечавай от мене. Боже мой, побързай да ми помогнеш."
Двадесет и деветият гений е наречен Рейиел. съответстващ на Божественото Име Зими, което значи Бог бърз помощник. Управлява от 141-ви до 145-ти градус на зодиака. Употребява се против нечестие и врагове на религията, за избавление на себе си от врагове видими и невидими, като се произнасят Божествените Имена и псалом 54, 4 стих: „Ето, Бог ми помага, Господ е от ония, които подкрепят душата ми."
Тридесетият гений е наречен Ормаел, което съответства на Божественото Име Тура, което значи Бог търпелив. Управлява от 146-ти до 150-ти градус на зодиака. Употребява се против печал, безнадеждност и за усилване на търпението, като се произнасят Божествените Имена и псалом 71, стих 5: „Защо Ти, Господи, Иеове, си моя надежда, на тебе съм уповавал в младостта си."
Тридесет и първият гений е наречен Лекабел и съответства на Божественото Име Телци, което значи Бог вдъхновяващ. Управлява от 151-ви до 155-ти градус на зодиака. Употребява се за получаване на сведения, като се произнасят Божествените Имена и псалом 70, 16 стих: „Не познавам аз наука, но ще вляза в могъщество, помнейки, Господи, само Твоята справедливост."
Тридесет и вторият гений е наречен Васариах, което съ- ответствува на Божественото Име Анод, което значи Бог справедлив. Управлява от 156-ти до 160-ти градус на зодиака. Употребява се против нападащи ни чрез правосъдие. Трябва да се наименува специално нападащото и да се кажат причините, като се произнесат Божествените Имена и пса- лом 33, 4 стих: „Защото Словото на Господа е право, и всичките Му дела са извършени с вярност (са истинни)."
Тридесет и третият гений е наречен Иехюиах, съответстващ на Божественото Име Агад, което значи Бог всезнающ. Управлява от 161 -ви до 165-ти градус на зодиака. Употребява се за обезвреждане на изменниците, като се произнасят Божествените Имена и псалом 33, 11 стих: „Господ знае помилванията на хората, макар че те са суетни."
Тридесет и четвъртият гений е наречен Лехахиах, което съответства на Божественото Име Ауаб. Управлява от 166-тп до 170-ти градус. Употребява се за смекчаване на гнева, като се произнасят Божествените Имена и псалом 130, 5 стих: „Надявам се на Господа, надява се душата ми и на Неговото Слово аз уповавам."
Тридесет и петият гений е наречен Кемакиах, което съответства на Божественото Име Ануп, което значи Бог даващ радост. Управлява от 171 -ви до 175-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване разположението на тези. които сме обидили, като се произнасят молитви с Божествените Имена и се назовава лицето, и се чете псалом 110, първи стих: „Любя Господа, защото послуша гласа ми и молбите ми."
Тридесет и шестият гений е наречен Манадел, съответстващ на Божественото Име Алла, което значи Бог обожаем. Управлява от 176-ти до 180-ти градуса на зодиака. Употребява се за запазване длъжността и средствата за съществуване, като се произнасят Божествените Имена и псалом 26, стих 8: „Господи, любя местопребиваването на Твоя дом и мястото на скинията на славата Ти."
Тридесет и седмият гений е наречен Аниел, съответству- ва на Божественото Име Абада, което значи Бог добродетелен. Управлява от 181-ти до 185-ти градус на зодиака. Употребява се за победа и снемане обсада на град, като се произнасят Божествените имена и псалом 80, 8 стих: „Възвърни ни, Боже на силите, осияй с лицето Си и ще се спасим."
Тридесет и осмият гений е наречен Хаамиях, съответства на Божественото Име Агла, което значи Бог надежда на децата на Земята или Бог Триединен и Единен. Управлява от 186-ти до 190-ти градус на зодиака. Употребява се за придобиване на съкровища небесни и земни, като се произнасят Божествените Имена и псалом 9 1,9 стих: „Понеже Ти си казал: Господ е прибежище мое, крепост моя, Бог мой, на Него ще се надея."
Тридесет и деветият гений е наречен Рехаел, съответстващ на Божественото Име Гоот, което значи Бог приемащ грешниците. Управлява от 191 -ви до 195-ти градус на зодиака.
Употребява се за лечение на болести, дава здраве и благоденствие, като се произнасят Божествените Имена и се чете псалом 30, 11 стих: „Послушай, Господи, и смили се над мене; Господи, бъди ми помощник."
Четиридесетият гений е наречен Йейазел, което съответства на Божественото Име Гоед, което значи Бог радващ се. Управлява от 196-ти до 200-ят градус на зодиака. Употребява се с произнасяне на Божествените Имена и псалом 88, 15 стих: „Защо, Господи, отхвърляш душата ми, защо криеш лицето си от мене?" Този псалом има чудни свойства. Служи за освобождаване на пленници, утеснения и избавяне от врагове. Помага книгоиздателството и печата, хората на науката и артистите.
Четиридесет и първият гений е наречен Хахахел, съответства на Божественото Име Гуди, което значи Бог в три лица. Управлява от 201 -ви до 205-ти градус на зодиака. Употребява се против нечестивите и клеветниците, като се произнасят Божествените Имена и псалом 120, втори стих: „Господи, избави душата ми от лъжливи устни и от измамлив език."
Четиридесет и вторият гений е наречен Микаел, което съответства на Божественото Име Виюд, което значи свойство на Бога, дом Божи, подобие Божие. Управлява от 206-ти до 210-ти градус на зодиака. Употребява се за безопасно пътуване и разкриване на заговори, като се произнасят Божествените Имена и псалом 121,7 стих: „Господ ще те пази от всяко зло, ще пази душата ти."
Четиридесет и третият гений е наречен Вевалиях, съответстващ на Божественото Име Солу, което значи покровител. Управлява от 211 -ти до 215-ти градуса на зодиака. Употребява се за унищожение на враговете и освобождение от робство, като се произнасят Божествените Имена и псалом 88, 13 стих: „Но аз към Тебе, Господи, извиках и на ранина молитвата ми Те превари."
Четиридесет и четвъртият гений е наречен Йелахиах. съответстващ на Божественото Име Боза. което значи Бог вечен.
Управлява от 216-ти до 220-ти градус на зодиака. Употребява се за успех и полезни предприятия, като се произнасят Божествените Имена и псалом 119, 108 стих: „Приеми, моля Ти се Господи, доброволните приноси на устата ми и научи ме на съдбите си."
Четиридесет и петият гений е наречен Сеалиах, което съответства на Божественото Име Хобо, което значи двигател на всички неща. Управлява от 221-ви до 225-ти градус на зодиака. Употребява се за смущение на злите и гордите и повдигане на унижените и падналите, като се произнасят Божествените Имена и псалом 94, 18 стих:„Когато казвах:под- плъзва се ногата ми, тогава, Господи, Твоята милост ме подпре."
Четиридесет и шестият гений е наречен Ариел, което съответства на Божественото Име Пино, което значи Бог, който даде откровение. Управлява от 226-ти до 230-ти градус на зодиака. Употребява се за получаване на откровения, като се произнасят Божествените Имена и псалом 145, 9 стих: „Благ е Господ към всички; и благите Му милости са върху всичките Му творения."
Четиридесет и седмият гений е наречен Асалиях, което съответства на Божественото Име Хана, което значи Бог праведен, показващ Истината. Управлява от 231-ви до 235- ти градус на зодиака. Употребява се за прославяне на Бога и подем към Него във време, когато ни изпраща озарение, като се произнасят Божествените Имена и псалом 104, 24 стих: „Колко многочислени са Твоите дела, Господи! С Мъдрост си направил всичко. Земята е пълна с Твоите творения."
Четиридесет и осмият гений е наречен Михаел, което съответства на Божественото Име Цока, което значи Бог Отец помагащ. Управлява от 236-ти до 240-ти градус на зодиака. Употребява се за запазването на мира и съгласието между съпрузите, като се произнасят Божествените Имена и псалом 98, 2 стих: „Господ изяви победата си, откри правдата си пред народите."
Четиридесет и деветият гений е наречен Вехюел, което съответства на Божественото Име Мара, което значи Бог велик и възвишен. Управлява от 241 -ви до 245-ти градус на зодиака. Употребява се за да се съсредоточи за благословението и прославянето на Бога, като се произнасят Божествените имена и псалом 145, стих 3: „Велик е Господ и твърде достохвален. И величието Му е неизследимо."
Петдесетият гений е наречен Даниел, което съответства на Божественото Име Пола, което значи Бог на милосърдие, ангел на изповед. Управлява от 246-ти до 250-ти градус на зодиака. Употребява се за измолване на Божието милосърдие и получаване утешение, като се произнасят Божествените Имена и псалом 103, 8 стих: „Милосърд е благ Господ, дъл- готърпелив и многомилостив."
Петдесет и първият гений е наречен Хахасиах, което отговаря на Божественото Име Била, което значи Бог съкровен. Управлява от 251 -ви до 255-ти градус на зодиака. Употребява се за възвисяване на душата, за да й се разкрият тайните на Мъдростта, като се произнасят Божествените Имена и пса- лом 104, 31 стих: „Да пребъде във веки славата Господня, да се весели Господ в своите дела."
Петдесет и вторият гений е наречен Имамиах, което съответства на Божественото Име Абаг, което значи Бог възвишаващ се над всички неща. Управлява от 256-ти до 260-ти градус на зодиака. Употребява се за разстройване силите на враговете и тяхното унищожение, като се произнасят Божествените Имена и псалом 7, стих 18: „Аз ще прославям Господа и Неговата правда и ще възпявам името на Всевишния Господ."
Петдесет и третият гений е наречен Нанаел, което съответства на Божественото Име Обра, което значи Бог укротя- ващ гордостта. Управлява от 261-ви до 266-ти градус на зодиака. Употребява се за укротяване на гордостта, като се произнасят Божествените Имена и псалом 119, стих 75: „Зная, че Твоят съд, Господи, е праведен и справедливо си ме наказал."
Петдесет и четвъртият гений е наречен Ниткаел, което съответства на Божественото Име Бора, което значи небесен цар. Управлява от 266-ти до 270-ти градус на зодиака. Употребява се за изпросване на Божието милосърдие и дългоденствие, като се произнасят Божествените Имена и псалом 103, стих 19: „Господ е поставил престола си на небето и Неговото Царство владее над всичко."
Петдесет и петият гений е наречен Мебахиах, което съответства на Божественото Име Алай, което значи Бог вечен. Управлява от 271-ви до 275-ти градус на зодиака. Употребява се за получаване на утешение и тези, които имат желание да имат деца, като се произнасят Божествените Имена и псалом 102, 13 стих: „Но Ти, Господи, във веки пребъдваш и споменът за Тебе е от род в род."
Петдесет и шестият гений е наречен Поиел, което съответства на Божественото Име Илли, което значи Бог поддържащ вселената. Управлява от 276-ти до 280-ти градус на зодиака. Употребява се за да се получи това, което се проси, като се произнасят Божествените Имена и псалом 148, стих 14: „Господ подкрепя всички падащи и възправя всички огърбени."
Петдесет и седмият гений е наречен Немамиах, което съответства на Божественото Име Попа, което значи Бог достохвален. Управлява от 281-ви до 285-ти градус на зодиака. Употребява се за преуспяване във всички неща и освобождение на пленниците, като се произнасят Божествените Имена и псалом 115, 17 стих: „Бойте се от Господа, уповавайте на Господа, Той ще ви бъде помощ и щит."
Петдесет и осмият гений е наречен Йеиелел, което съответства на Божественото Име Пара, което значи Бог способстващ за произрастване. Употребява се против скърби и излекуване на болести, преди всичко болести на очите, като се произнасят Божествените Имена и псалом 61,4 стих: „Изцели ме. Господи, защото ме болят костите, също и душата ми е твърде смутена. Но Ти, Господи, докога."
Петдесет и деветият гений е наречен Харахел, съответстващ на Божественото Име Елла, което значи Бог всезнающ. Управлява от 291 -ви до 295-ти градус на зодиака. Употребява се против женско безплодие и прави децата покорни на родителите, като се произнасят Божествените Имена и пса- лом 113, 3 стих: „От изгрев слънце до залез прославям името Господне."
Шестдесетият гений е наречен Мицраел, което съответства на Божественото Име Гена, което значи Бог поддържащ угнетените. Управлява от 296-ти до 300-ят градус на зодиака. Употребява се за изцеление на болести на духа и избавление от преследване, като се произнасят Божествените Имена и псалом 145, 17 стих: „Праведен е Господ във всичките свои пътища и благ е във всички свои дела."
Шестдесет и първият гений е наречен Умабел, което съответства на Божественото Име Сила, което значи Бог над всички неща. Управлява от 301-ви до 305-ти градус на зодиака. Употребява се за създаване на дружба с каквото и да е лице, като се произнасят Божествените Имена и псалом 113, 2 стих: „Да бъде името Господне благословено от нине и до века."
Шестдесет и вторият гений е наречен Иаххел, което съответства на Божественото Име Суна, което значи Бог най- висшето Същество. Управлява от 306-ти до 310-ти градус на зодиака. Употребява се за достигане на Мъдрост, като се произнасят Божествените Имена и псалом 119, 159 стих: „Погледни как аз обичам Твоите повеления, Господи. Според милостта си, оживи ме."
Шестдесетият и третият гений е наречен Ануел, съответстващ на Божественото Име Мири, което значи Бог безконечно добър. Управлява от 311-ти до 315-ти градус на зодиака. Употребява се за обръщане народите в християнство. Този гений покровителства против случайностите и излекуване на болестите, като се произнасят Божествените имена и псалом 2, 11 стих: „Служете на Господа със страх и хвалете Го с
трепет."
Шестдесет и четвъртият гений е наречен Михаел, което съответства на Божественото Име Абли, което значи Бог всичко оживяващ. Управлява от 316-ти до 320-ти градус на зодиака. Употребява се против превратностите на съдбата и предпазва от злоба и диви животни, като се произнасят Божествените Имена и псалом 33, 18 стих: „Ето, окото Господне е на боящите се от Него и на чакащите Неговата милост."
Шестдесет и петият гений е наречен Дамабиах, което съответства на Божественото Име Тара, което значи Бог източник на Мъдрост. Управлява от 321-ви до 325-ти градус на зодиака. Употребява се против магия, също за достигане на Мъдрост и предприемане на полезни начинания, като се произнасят Божествените Имена и псалом 90, 13 стих: „Върни се, Господи, докога? И дано се разкаеш за скърбите на слугите си."
Шестдесет и шестият гений е наречен Манакел, съответстващ на Божественото Име Пора, което значи Бог помагащ и поддържащ всичко. Управлява от 326-ти до 330-ти градус на зодиака. Употребява се за укротяване на Божия гняв и излекуване на болестите, като се произнасят Божествените Имена и псалом 381, 22 стих: „Не ме оставяй, Господи, Боже мой, не се отдалечавай от мене."
Шестдесет и седмият гений е наречен Екаел, съответстващ на Божественото Име Богу, което значи Бог утешител на човешките деца. Управлява от 331-ви до 335-ти градус на зодиака. Употребява се за утешение от бедствия и достигане на Мъдрост, като се произнасят Божествените Имена и пса- лом 37, стих 4: „Весели се в Господа и Той ще ти даде просеното от сърцето ти."
Шестдесет и осмият гений е наречен Хабяиах, което съответства на Божественото Име Депос, което значи Бог даващ щедро. Управлява от 336-ти до 340-ти градус на зодиака. Употребява се за запазване на здравето и излекуване от болести, като се произнасят Божествените Имена и псалом 106, 1 стих: „Славете Господа, затова защото Той е благ, затова защото Неговата милост е вечна."
Шестдесет и деветият гений е наречен Рохел, което съответства на Божественото Име Деос, което значи Бог всевидещ. Управлява от 341 -ви до 345-ти градус на зодиака. Употребява се за откриване на изгубено или откраднато и изобличаване на похитителя, като се произнасят Божествените Имена и пса- лом 16, 5 стих: „Господ е делът на наследството ми и на чашата ми. Ти поддържаш това, което ми се е паднало."
Седемдесетият гений е наречен Йабамиах, съответстващ на Божественото Име Арис, което значи Словото, произвеждащо всички неща. Управлява от 346-ти до 350-ти градус на зодиака. Употребява се за благоприятно израстване на растенията и въобще явленията в природата, като се произнасят Божествените Имена и се прочете първия стих на Библията: „В началото Бог създаде небето и земята."
Седемдесет и първият гений е наречен Хамаиел, което съответства на Божественото Име Зеут, което значи Бог, Владетел на вселената. Управлява от 351-ви до 355-ти градус на зодиака. Употребява се за изобличаване на злодеите и избавление от желаещите да ни угнетяват, като се произнасят Божествените Имена и псалом 109, 30 стих: „И аз ще благодаря много на Господа с устата си. Да! Между множеството ще Го хваля."
Седемдесет и вторият гений е наречен Мюниах, което съответства на Божественото Име Атенбюи, което значи край на нещата. Управлява от 356-ти до 360-ти градус на зодиака. Употребява се за покровителство на окултни операции. Дава сила за успешно завършване на всички неща, като се произнасят Божествените Имена и псалом 116, 7 стих: „Върни се, душо моя, в успокоението си, защото Господ постъпи щедро към теб."
Извикването на гениите трябва да се извършва във времето, съответстващо на техните свойства и особено в частта на света, където те присъстват, т.е. магът произвеждащ об- ряда на извикването, трябва да обърне в тази посока лицето си.
Ще дам една таблица, която показва точно времето, кога да се извикват гениите.
За изложение учението на Кабала - науката за Бога, вселената и човека, използвах главно съчинението на френския окултист и кабалист Папюс, носещо заглавието „Кабала или наука за Бога, вселената и човека". За написването на това съчинение той е използвал всички древни, средновековни и по- съвременни кабалистични книги и автори. От древността е използвал Сефер Йецира и Зохар, от средните векове е използвал Агрипа, а от по-новите времена е използвал трудовете на Хенрих Кунрат, Елифас Леви, Сент Ив д'Алвейдър, Ленан, Кирхер, Франк, Станислав де Гуайт и други.
Изложението не е много схематизирано, понеже аз следвах неговия план на изложение. Моята цел е да дам само една бегла представа за ученията на Кабала, които са главната съставка на западната окултна традиция, която имам именно за цел да изнеса, както се е развивала в течение на времената.

ТАБЛИЦА НА АСТРОЛОГИЧНИТЕ ВЛИЯНИЯ

(ще бъде въведена допълнитело)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...