Jump to content

98. ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА


Recommended Posts

98. ВИСШИТЕ СЪЩЕСТВА

На Изгрева се говореше непрекъснато за висши същества: че сега са на Земята, само че са облечени с различни дрехи и не можеш да ги познаеш. А пък брат Боев бил много мераклия да види едно висше същество, един невидим помагач, който става ту видим, ту невидим.

Боян Боев и Учителят били на Витоша и на връщане си тръгнали вечерта двама. Тъкмо да стигнат в Симеоново, срещнал ги един каракачанин и им казал: "Добър ден" - поздравява ги и ги пита: „Имате ли си вода?" Учителят рекъл: "Имаме." „Ами хляб имате ли?" - „Имаме" - казал Учителят. И той тръгнал нагоре към Витоша, а пък те слезли надолу да се качат на автобуса.

И като се разделили с каракачанина, Учителят казал: „Бояне, ти искаше да видиш висше същество -ей-този, който ни срещна сега... " - „Ами защо не ми каза, Учителю, по-рано, за да го разгледам по-добре?" Пък то, съществото, е влезнало в каракачанина. И ги питало дали имат вода, дали имат хляб. Те казали; „Имаме" и се разделили вече.

Боян се разсърдил на Учителя защо не му казал преди малко да го разгледа хубаво. Отвън е каракачанин, а отвътре - висше същество. Какво има да гледа, един каракачанин. Те, висшите същества, нямат форма, те в един момент се променят в каквато форма искат, за да кажат нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...