Jump to content

КОГА ДА ДАВАМЕ


Recommended Posts

КОГА ДА ДАВАМЕ

Човек не може да дава, докато не е събирал. Първо човек трябва да събира, а после да дава. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 394)

В скръбта човек се учи да събира, а в радостта - да дава. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА – 394)

Ако можеш да придадеш нещо към мисълта на човека, говори му, ако нищо не можеш да му придадеш, нищо не му казвай. Ако можеш да придадеш нещо към неговите чувства, вземи участие в неговия живот; ако нищо не можеш да му придадеш, не го смущавай. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 90)

Когато човек дава според закона на Любовта, той трябва да знае кога да дава. Който дава навреме, той е умен човек. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 30)

Аз ще дам не защото съм разположен, но защото е право да дам. Да кажем, че дойде някой мой приятел, който ме е угощавал и аз кажа: „Ще го угостя, защото и той ме е угощавал.” Не, правило е: „Ще го угостя, заради Любовта. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 29 лекция - 10)

Като видиш, че някой няма обувки, ще купиш един чифт и ще му ги подариш. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 144)

Ако всички хора са готови да дават от това, което имат, икономическите въпроси щяха да се разрешат правилно. (РАБОТА НА ПРИРОДАТА - 144)

Изобщо, всички хора, които дохождат при вас, все ви дължат нещо. Когато отивате при тях, вие им дължите нещо. Който отива при лекар, дължи му нещо, трябва да се изплати. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 292)

Енергията, която тече през онзи, който дава, и през този, който взима, е Божествена и за нея се държи сметка. Тя не може и не трябва напразно да се изразходва. Природата разполага с точни часовници, които отбелязват колко и за кого се изразходва тази енергия. (ДВАТА ПЪТЯ - 122)

Не дръжте меда си отворен, защото пчелите ще тръгнат след вас. Не давайте хляб даром на всички хора, защото ще тръгнат след вас. Не лекувайте всички хора даром, защото ще тръгнат след вас. Не е лесно човек да се справи с апашите, с гладните, с болните хора. Ако оставите всеки свободно да взима, колкото и каквото иска, ще има кражби, надпреварвания, пукнати глави. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 49)

Няма по-хубаво нещо от това да се научи човек да дава, но да знае кога да дава. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - I том - 178)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...