Jump to content

102. СТЕНОГРАФКАТА САВКА


Recommended Posts

102. СТЕНОГРАФКАТА САВКА

Снимка с трите стенографки. Стенографите са: Боян Боев, Елена Андреева, Паша Теодорова и Савка Керемидчиева. ВК: На тази снимка са много млади. ПГ: Много лошо съм правил, като не съм писал датите.

На Савка баща й е златар. Той работи златни работи и живее срещу сегашното депо на трамваите. За да дойде Савка на Общия окултен клас в сряда, ставала рано. Обаче бащата не искал дъщеря му да става дъновистка, по никой начин. Казал й: „Няма да отиваш там, при някакъв си пророк!" А пък Савка му казала: „Тогава ще се хвърля от балкона долу!" Баща й, като видял, че тя наистина може да се хвърли от балкона, й казал: „Върви, където искаш!" По такъв начин тя се освобождава и до края на живота си беше редовна ученичка при Учителя. Тя напътстваше братя и сестри, които идваха да питат за нещо Учителя. Когато си замина Учителят, Савка каза: „Аз без Учителя не мога и ще си замина." И наистина, скоро след това си замина. Майка й беше германка и когато идваха чужденци, особено от Германия, тя разговаряше с тях. Аз оттогава имам тази снимка. От Латвия също идваха много, Тереза Керемидчиева им превеждаше. Мъжът на Тереза е от Македония.

Паша пък беше редакторка на беседите, които Братството издава. В гимназията е преподавала като учителка по химия. Беше добра химичка.

Тази снимка вероятно е на Изгрева. Тук виждаме млади борчета. На Изгрева е правена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...