Jump to content

ЛЮБОВ И ОБИЧ


Recommended Posts

ЛЮБОВ И ОБИЧ

В любовта ти не вземаш нищо, даваш... В обичта ти обработваш даденото. Това са два Божествени процеса. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ - I том - 205)

Да обичам, значи, когато казвам, че любя, с това показвам, че любовта, която съм приел от Бога - проявявам я. От тази Божествената Любов, аз изпращам на хората... Проводник съм. Когато хората възприемат Божията Любов, която аз им пращам, то е обич към мене. Те възприемат нещо. Ако и те предават любовта нататък, тогава се радвам. Едновременно и те я проявяват. Трябва да проявите любовта и обичта едновременно. След като приемете любовта, да я предадете. (ПРАВ ПЪТ - 227)

Правете разлика между „Любов” и „Обич”. Любов има онзи, който изпраща любовта, а другият, който я получава и преценява, има обич. (АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - І том - 147)

Ти мислиш, че като обичаш някого, даваш му нещо. Не, ти винаги взимаш от тоя, когото обичаш. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 119)

Ако някой ви запита, защо обичате даден човек, ще отговорите: Трябва да го обичам, защото той ме люби. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 119)

В обичта първо се взима, после се дава. Любовта се проявява в даването. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА - 119)

Ако не знаеш как да възприемаш любовта и как да я предаваш, не можеш да бъдеш щастлив. Да възприемеш любовта за себе си и да я запазиш чиста, както излиза от Бога, това наричаме „любов”. Да предадеш любовта на ближните си така чиста, както си я приел, това наричаме „обич”. Ако при приемането и предаването на любовта внесеш известна нечистота в нея, ти се натъкваш на нещастия. (ВЕЧНОТО БЛАГО - 234)

Слабият трябва да започне с обичта, а силният да започне с любовта. След като е работил дълго време с любовта, той да вземе мястото на слабия и да започне с обичта. Смяна трябва да стане. Любовта е външен метод. С любовта се оперира във външния живот, обхода трябва. (ФАКТИ, ЗАКОНИ, ПРИНЦИПИ – І том - 45)

Любовта осмисля живота и внася хармония в него. Без любов, животът е смърт, а без обич - ад. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - 116)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...