Jump to content

II. ЖЕЛЕЗНИТЕ ВРАТИ И МЕДНИТЕ ВРАТИ


Recommended Posts

II. ЖЕЛЕЗНИТЕ ВРАТИ И МЕДНИТЕ ВРАТИ

1. Братя в Единомислие може да има само в человека, който е направил връзка с Духа на Словото на Учителя Дънов и от земен человек се е превърнал в небесен человек. Това е посвещението на Духът Святий, който носи Словото на Учителя Беинса Дуно. Посвещение чрез Дух и Слово!
 
2. Днес т.н. последователи на Учителя Дънов не могат да живеят като братя в Единомислие. А защо ли?
 
Те имат различни учители и не признават, че Учителят Дънов е Всемировият Учител на Вселената. Те се кланят на източни и западни самозванци и лъжеучители, и разпространяват техните учения. Заразяват себе си, но и околните.
 
3. Днес т.н. последователи на Учителят Дънов не зачитат и не признават, че Неговото Слово е Слово на Бога. Ето защо, както по негово време, така и сега, те промениха Словото му, като го изменяха, редактираха го по съдържание и смисъл. Онзи, който ги ръководеше, бе Духът на Заблуждението и Духът на Антихриста.
 
4. Днес т.н. последователи на Учителя Дънов не признават, че Школата, която той отвори през 1922 г. до 1944 г., бе единствена по рода си Школа на земята и във Вселената и то в България, и Учител на тази Школа е Всемировият Учител на Вселената Бениса Дуно, който е Учител на Всемирното Велико Бяло Братство.
 
Тази Школа е открита, за да се даде Словото на Бога за идното человечество. Тя е единствена, неповторима. И тя не може да се възпроизвежда от обикновени человечески съзнания.
 
5. Тази Школа не може да се възпроизведе и от ученика, т.е от человека небесен, защото Учителят е само Един, т.е. Святият Дух, който носеше Словото и което Слово бе свалено в българска реч и писмо от Великият Учител.
 
Само Великият Учител отваря, ръководи и затваря Школата. И никой друг.
 
6. Ето защо напразни са усилията на человеците земни да пресъздадат Школата му чрез устави, организации, чрез институции, чрез фондации и тем подобни човешки измислици. Те са напразни пред погледа на Вечността и на Христовия Дух, който управлява времето от вчера, днес и утре. Но в този отрязък от време от 1945 - 1990 г. бяха правени опити и чрез тях се отклониха мнозина и те заплатиха, че тръгнаха в погрешен път, и чрез него си загубиха благоприятните условия за вътрешна работа и времето им изтече. Изтече времето и те се провалиха. Свидетелят бях аз. И затова трябваше да се опише всичко в „Изгревът".
 
7. В „Изгревът", том XII, стр. 902 се споменава за „железните врати", които ще се затворят за вътрешните и външните условия за онези, които са ръководени от Духът на Заблуждението.
 
И само за онези, в които Духът на Словото на Учителя Дънов работи в тях, ще могат да им се отворят „медните врати", като ще работят при най- неблагоприятните външни условия. Но ще бъдат отворени у тях вътрешните условия и те ще работят с оригиналното Слово и ще пресъздават в себе си чистия образ на небесния человек.
 
8. А защо ще се затварят железните врати? Защото днес те хулят, че се издава оригиналното Слово на Учителя чрез моята програма. Те днес отхвърлят „Изгревът", създаден от стотиците съвременници на Учителя Дънов. Те днес работят срещу музиката на Учителя, като я променят, срещу Паневритмията, като я променят, движени от един и същ дух - Духът на Заблуждението.
 
9. Днес ще се повторят времената от времето на Моисея. А защо? Духът Христов е Един и Истий, от вчера, днес и утре. И завинаги.
 
По времето на Моисея, когато огненият стълб на Господ Йеова ги води нощем в пустинята и когато облакът със своите крила ги покрива през деня и ги пази от горещото слънце, а те пладнуват заедно със стадата си на сянка и хладнина. През нощта пътуват, водени от огнения стълб на Йеова, а сутринта събират „хлябът Господен" - манната Господня и се хранят.
 
И тогава, ръководени от Духът на Заблуждението, започват да говорят срещу Моисея и против Бога.
„И проводи Господ върху людете
горителни змии, които хапеха
людете, и измряха много люде
от Израиля. И дойдоха людете при Моисея
и рекоха: Съгрешихме, защото
говорихме против Господа
и против тебе, помоли ся Господу да махне змиите от нас."

(Числа гл. 21, ст. 6-7)

И помолва се Мойсей на Господа Иеова и рече му Господ да направи от мед една подобна на горителна змия, медна змия, и да я тури на хоругвена върлина и онзи, когото ухапе змия, то той като погледне на медната змия, да се свърже с Господ Иеова, за да остане жив. Господ не премахва змиите, защото те са проводени срещу хулителите на името Божие. Но Мойсей издига медната змия на хоругвена върлина, за да не погине онзи, който признава Господа Йеова за свой Бог и Избавител!
 
10. По времето на Исуса условията са вече други, но законът е Един и Същий. В Словото си Исус прави връзката на закона, проявил се по времето на Моисея и закона, проявяващ се по неговото време.
,,...И както Мойсей издигна
змията в пустинята, така
трябва да бъде издигнат Син Человечески,
за да не погине всеки, който
вярва в него, но да има живот вечен.
Защото Бог толкоз възлюби света,
щото даде Сина Своего Единороднаго,
за да не погине всеки, който вярва в него,
но да има живот вечен."

(Ев. Йоанна, гл. 3, ст. 14-15)

И който вярва в Словото на Исуса Христа, че то е Слово на Отца, Слово на Бога, ще бъде спасен от отровата на греха и ще спаси душата си, а не само тялото си, както това е било по времето на Моисея. Отровата на змиите по времето на Моисея и отровата на греха человеческа от деянията и помислите ни срещу Бога, е една и съща отрова. И ще бъде спасен онзи, който вярва в Словото му, защото чрез него идва Виделина в душата и прави делата му угодни Богу.
 
11. По времето на Учителя Дънов, когато Божественият Дух слезе в него, когато Христовият Дух влезе в него и когато Господният Дух дойде в него, то Всемировият Учител се изяви, прояви и действуваше чрез Словото си в Дух, Истина и Сила на Светата Троица. И стана все и вся.
И тогава Учителят Дънов даде притчата за железните и медните врати. Железните врати се затварят чрез повелята на Бога, заради съгрешенията на человеците земни и подземни. Те се отнасят за всички человеци - земни, подземни и небесни. Законът по времето на Моисея е даден чрез господ Иеова, че за всяко сторено престъпление се изплаща от человеците до четвърто поколение. А благословението върви по тисящи родове, че да е безконечно.
Този закон е важел и по времето на Исуса Христа, та чак до днешни дни. Но Учителят Дънов го променя така. Светата Троица, която бе в него заради злодеянията на человеците земни и подземни, с цел да му попречат на неговата Мисия, променя закона.
Учителят Дънов казва, че ако за всяко престъпление по-рано се изплащало до четвърто поколение, то сега, в тази епоха, за всяко престъпление пред Словото на Бога ще се заплаща до тисящи родове и до веки веков.
А благословението ще си върви до тисящи родове.
За закононарушителите пред Словото и закона Божий ще се затворят железните врати на Закона и на кесаря. И те ще останат в тъмницата денем и нощем.
12. Но за онези, които вярват в Словото му, четат го и го прилагат, ще се отворят медните врати и той ще излиза навън, душата му ще се съприкосновява чрез Духът на Словото. Ще живее също при най-ограничителните външни условия, както всички люде земни и подземни, но ще има в себе си отворените медните врати, които ще се отварят само тогава, когато душата му се устреми към Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно. Ще има вътрешни условия за работа.
Навремето Мойсей издигна в пустинята медната змия, за да не погине никой, който вярва в Господ Йеова.
Навремето Исус се издигна человеческият син на небето, за да не погине никой, който вярва в Сина, в Словото Му и в Отца - Бога Небесен и Всемогъщий.
Днес Учителят Дънов издигна Словото си пред человеците небесни, за да го пренасят за идните поколения, за да не погине никой, който вярва в него и го прилага. А за останалите человеци земни и подземни Господ Бог нареди да се затворят железните врати. А за человеците небесни нареди да се изковат за тях медните врати, които ще се отварят само за онези, които ще ги отворят чрез Словото на Всемировия Учител Беинса Дуно. Ключът за медните врати са в Словото му. Амин.
Днес сме 2000 г. На 28 май 2000 година бе съвпад на планетите Юпитер и Сатурн в знака Телец. Този съвпад ще трае 20 години. Този съвпад ще затвори железните врати и ще остави медните врати да се отварят само от ключа на Словото на Учителя Дънов. И то само за небесните человеци!
А за тези, които говореха и се бореха срещу Словото на Учителя, онези, които рушаха Школата му, онези, които отклониха последователите му по други пътища на явилите се самозванци и учители, изпратени от Духът на Заблуждението, то за тези ще се затворят железните врати. Защото онзи, който управлява, е най-големият Светия на Небето и името му е Беинса Дуно. А как управлява вижте в „Изгревът", том I, стр. 487-491: „Кой е ръководителят на Братството в България".
А Учителят винаги остава по един человек да бъде свидетел на думите му и на Божията Правда. За „Железните и медните врати" - това бе Владо Симеонов. (Виж „Изгревът", том VII, стр. 674-675.)
А всички онези съвременници на Учителя, които влязоха в „Изгревът", том I до том XII, провериха на гърба си притчата за железните и медните врати и заплатиха чрез живота си.
А небето оставя един, който да свидетелствува чрез „Изгревът". А „Изгревът" го създадоха онези, гдето бяха зад железните и медни врати и не бяха подвластни на двата закона, защото бяха в Школата на Учителят Дънов по негово време.
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...