Jump to content

III. ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА „ИЗГРЕВЪТ" Кой създаде „Изгревът". И кой го ръководи?


Recommended Posts

III. ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА „ИЗГРЕВЪТ"

Кой създаде „Изгревът". И кой го ръководи?

1. Болшинството от днешните т.н. „последователи" на Учителя Дънов са против „Изгревът", защото се движат от Духът на Заблуждението. Не само са срещу „Изгревът", но вървят и изпращат емисари, за да разгласяват, че това е моя измислица. Това нещо е описано. Дори преди една седмица върви една духовна сестра от къща на къща и говори: „Който се докосне до „Изгревът", ще му изсъхне ръката." Така й било съобщено от нейния учител, който я ръководел. И вярват на нея и на такива самозванци, но не и на „Изгревът". Сега в „Изгревът", том XIII ще се разчисти тази злостна клевета.
 
2. Кой създаде „Изгревът"? Още на събора на Синархическата верига през 1912 г. на ден 12 август, неделя, когато Христовият Дух е вече влязъл в Учителя Дънов, то той ги изпраща в Горницата, където е запален Вечният огън и гори в неземна светлина в трите светилника. В „Изгревът", том XI, стр. 533 на 18 ред отдолу са отпечатани думите на Учителя Дънов: „Ние трябва да изпълним своята длъжност към Бога в тоя век, и да пренесем малкото, което имаме у нас, за да отворим път на другите наши братя към Христа. Сега тия наши братя като се срещнете, ще има да им разправяте много опитности и те ще ви разправят своите опитности, та като се събере цялото Братство, ще имате целокупната опитност в пътя Господен."
 
Ето кой създава „Изгревът" на 19 август 1912 г. Това е Христовият Дух чрез Учителя Дънов. Събраните опитности на цялото братство ще даде целокупната опитност в пътя Господен.
 
Ето кой влиза в „Изгревът". Онези, които са в пътя Господен. Само те! За другите не се отнася!
 
А онези, които го хулят и отхвърлят, са водени от Духът на Антихриста и те си имат друг път, това е пътят на Заблуждението. И такъв път има. Влезнеш ли в него, излизане оттам няма. Там ще си стоиш! И ще вървиш по него векове!
 
3. В Школата на Учителя Дънов всеки един присъствува в строго определено време и има своето строго определено място. Той не може да се изхвърли, защото не може да се сключи кръга, който обединява Школата. (Виж „Изгревът", том VIII, стр. 728-729, под точка 7.)
 
4. В Школата на Учителя Дънов опитностите на учениците съграждат пътя им и представляват предметно обучение. (Виж „Изгревът", том VIII, стр. 729, под точка 8.)
Във II година, на 1 октомври 1922, на Общия окултен клас под заглавие „Правила за Окултната Школа" на стр. 4 четем второто правило:
„При това трябва да използвате опитностите на онези, които са минали преди вас, а после да изучавате природата, защото всички неща в природата представят едно предметно обучение!"
А това е 1922 г. и Учителят Дънов ги съветва да изучават опитностите на поколенията от 1900 до 1922 г., цели 22 години, което е подготвителен период за откриване на Школата.
А от 1922 г. до 1944 г. са годините на Школата. И отново 22 години, на 22 поколения. И опитностите на тези 22 поколения съграждат „Изгревът".
Те го съграждат. И затова трябва да го има „Изгревът". И трябва да го бъде. И ще го бъде!
 
5. Кой бе този, който създаде програмата за „Изгревът"? Отговорът е публикуван в „Изгревът", том XIII, стр. 94-96 в един апел, озаглавен: „До учениците на Всемирното Бяло Братство в България" с дата София, май 1934 г.
С публикуването на този апел се вижда, че идеята за „Изгревът" е възникнала още през 1934 г. от последователите на Учителя. С неговото съгласие е изпратено това съобщение до всички братски кръжоци в цялата страна. Надолу, върху оригиналния текст с мастило е написано с почерка на Георги Радев следното изречение: „Това става в пълно съгласие с Учителя."
Планът, който е написан от група ученици, е много подробен и отговаря на всички критики от зложелателите на „Изгревът", защо трябва да го има и защо се описва всичко това. Тук е даден отговорът. Прочетете го. Хайде, подчинете му се! И да искате, няма да можете. Защото времето е изтекло за вас, за да реализирате нещо от този апел. Той не се отнася за вас, не важи за вас!
 
6. Но тази идея не можа да бъде реализирана от поколението на Школата. На мен не ми беше представен нито един готов материал от онзи, който да го е написал. Нямаше такива. Онова, което се помества в „Изгревът", е в резултат на моето издирване в разстояние на 30 години. И на моят кошмарен труд в недоимък и лишения, и невероятни външни ограничения.
Когато ми попадна това съобщение с предоставените материали за Стефан Тошев, публикуван в самото начало на „Изгревът", том XIII, аз се смутих отначало, защото знаех, че тази идея за „Изгревът" работи в мен от преди 30 години, и тя се бе зародила у мен без всякакво външно вмешателство. Без всякакво външно влияние. Сама си дойде тази идея в мен, сама се зароди, сама се оформи в съзнанието ми и аз започнах да работя за тази идея. Дължи се на моя ръководител, който ме ръководи и на моя Велик Учител. Може би ще дойде време, когато ще разкажа някои велики неща и събития около „Изгревът". Но сега не му е дошло времето. Ще го направя в последния том на „Изгревът".
 
7. И така, ние публикувахме 13 тома от „Изгревът". Но това не се дължи на предишното поколение преди мене, което нищо не направи и нищо не ми остави. Те тогава ме отхвърлиха, така както днес отхвърлят „Изгревът". Различни поколения, а отхвърлят по един и същи начин. А защо? Защото ги владее един и същ господар - Духът на Заблуждението.
Така че аз съм отхвърленият от тях.
Така че аз съм приет от Онзи, който създаде „Изгревът", за да се документира Школата на Учителя. Така че аз съм приетият от създателя на „Изгревът", на Школата и на Словото, което се свали чрез него. А това е Великият Учител Беинса Дуно.
Но окултният закон на Синархическата верига на Всемирното Велико Бяло Братство гласи: „Ако единият не реализира една Божествена идея, тогава се изпраща втория, третия последователно, но накрая десетият подред ще я реализира. Той е длъжен да реализира, защото Бог това съизволява."
И така, аз съм десетият подред от веригата на Синархическата верига. Аз бях десетият и последният. И я реализирах. Но аз, но не и те! Но не и онези, които ме отхвърлят! И които хулят и ругаят "Изгревът"!
Реализирах я аз, а не онези, които отхвърлят „Изгревът" и Школата. Благодаря на Учителя за това, че можах да я реализирам. Благодаря на Бога!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...