Jump to content

VII. ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ КУПУВАТ ОРИГИНАЛНОТО СЛОВО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ


Recommended Posts

VII. ЗАЩО РУСНАЦИТЕ НЕ КУПУВАТ

ОРИГИНАЛНОТО СЛОВО НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ

1. За мисията на славянството, Русия и България е написано в „Космогонията" в „Изгревът", том I, както и в следващите томове.
 
2. Описан е и онзи случай, когато Боян Боев изпраща в един пакет „Беседи на Учителя" на български език до Рига, която е била вече окупирана от СССР. Той бил върнат с думите, че такава литература не се допуска в СССР. Когато Хитлер напада СССР и започва войната между Германия и СССР, то Учителят обръща внимание, че понеже били върнати книгите на Бялото Братство, то Хитлер като пристав на Бога отива да ги накаже. Хайде, обяснете си сега този факт! Разбрахте ли коя е причината за войната?
 
3. В „Изгревът" е описано за най-голямата атака на Черната ложа срещу Русия чрез „Агни йога", чрез художника Рьорих и жена му. Тази литература днес залива Русия и всички злочестия на руския народ вчера и днес се дължат именно на това.
 
4. В СССР един евреин на име Леон често посещаваше България между 1970-1975 г. и твърдеше, че е създал тамошно Братство. Може ли евреин да стане християнин? Историята на всички евреи, присъствуващи около Софийското братство, са ясни и са описани в „Изгревът". Всички се провалиха.
 
5. По-късно Крум Въжаров беше ходил в СССР, но той като турист ги заведе да видят Кавказ. Какво има да видят в Кавказ? Там няма нищо. Словото е в България на Великият Учител. Тук е и Паневритмията. Истинската!
 
6. След 1990 г. михайловистите от Франция със своите пари и организации създадоха свои групи. Но те говорят за Михаил Иванов като за Учител. Петър Дънов не го признават като такъв.
 
7. В работата с „Изгревът" и с набирането Словото на Учителя бях привлякъл Наталия Попова, която бе следвала архитектура в СССР и поддържаше свои връзки с познати. Започнаха да идват групи руснаци от Русия на Рила. Тогава реших да задвижа един архив от преводи, направени от Наталия Симеонова от Пловдив от български на руски. Изпратихме ги по същите групи, като бяха включени и снимки за техните бъдещи издания. Получих чрез писмо описа, какво са получили. Но накрая се разбра, че преводите не са сполучливи и целият труд на онази рускиня, омъжена за българин, живееща в град Пловдив, е бил напразен. Поне сама се е обогатила чрез преводите. А има още толкова много направени преводи.
 
8. Понеже моя милост бе онзи, който организира и финансира два концерта - рецитали за Мисията на Славянството и два концерта - рецитали за „Призванието", където за пръв път се изнасяше Словото на Учителя за мисията на българите, на Славянството, включая и Русия, то смятах, че е направено нужното и написах писмо до Елена Фомичева на 23.03.1998 г,, изпратено препоръчано. По този начин трябваше да завърша един етап. И той завърши. Прилагам писмото.
 
9. Идваха ежегодно групи от Русия, но онези, които контактуваха с тях, ги завличаха на Рила и нито един не пожела да се срещне с мене, понеже българите ги отклоняваха. Ние бяхме към 1999 г. лятото издали към 50 заглавия оригинално Слово и то бе в книжарница „Изгрев". Идваха, гледаха, но не купуваха. Не че нямаха пари. А бяха отклонени. Тотално в погрешна посока. А за „Изгревът" да не говорим. Накрая една от групата идва на следващия ден, да си купи поредния том. Не е смеела да го купи пред тях. Представяте ли си! Няма нищо чудно в това, защото мнозина са михайловисти, чужденци за Словото на Учителя и мнозина от тях са евреи. Пълен провал на всички усилия, който бях положил. Но го направих и съм чист пред Руския народностен дух и пред Ангел Елохил.
 
10. Писмо до Елена Фомичева.

23.03.1998 г.

София

Здравейте, Елена Фомичева,

Честита пролет и много поздрави от Вергилий Кръстев. Живот и здраве на всички ви.
Вашето писмо от 13.09.1997 г. получих на 26.09.1997 г. Наталия Попова извади от Вашето писмо Вашите бележки, написани за „Изгревът". Сега ще отговоря на поставените от Вас въпроси:
1. Благодари на Господу Твоему, че Ви е отворил съзнанието и ума, за да можете да четете Словото на Учителя. Това не на всеки се случва. Благодаря Му също, че очите Ви са отворени и можете да четете „Изгревът".
 
2. Чрез материалите, които съм Ви изпратил, преведени на руски език, можете сама да реализирате в името на Високия Идеал от Словото на Учителя Дънов. Преводачът от български на руски език е една рускиня, женена за българин и живяла в град Пловдив - казва се Наталия Симеонова, която отдавна е заминала за невидимия свят. Така че отбележете, че преводът е на Наталия. Моят помощник, Марийка Марашлиева, е кореспондирала с нея, познавала се е лично и дори е спала в нейния дом, когато е посещавала Пловдив.
 
3. В момента работим върху том VIII на „Изгревът". Ще бъде поместена историята на Антиминса, защото той е свързан с обединението на руските земи под ръководството на Московското княжество в могъща Русия. Свързан е също с освобождаването на България от турско робство и на южните славяни, както и на Гърция през 1828 г. Дори сме го отпечатали отделно. Освен това ще бъде публикуван в отделен плакат и неръкотворният образ на Христа, дело на непознат за нас руски художник, икона, която е публикувана в Одеса през 1898 г. Според Учителя Дънов, в тази икона художникът се е доближил най-близко до истинския и физически образ на Исуса Христа преди 2000 години.
 
4. Всички истории за създаване на песните са описани в „Изгревът". Понеже се укрива още оригиналният тефтер със записаните песни на Учителя, то аз още не мога да пристъпя към издаване на окончателното издание на песните на Учителя. Имаме много голямо противодействие от лъже-братя и лъже-сестри, които са по форма последователи на Учителя, а по дух са врагове на делото му.
 
5. За Паневритмията виж „Изгревът", том I, стр. 628-631. Всички, които се подписаха под този протокол, измениха на протокола и се подиграха с подписите си. Мария Митовска издаде неверна Паневритмия. Аз бях предал оригиналите на Паневритмията от групата Мария Тодорова, Ярмила Менцлова и Елена Андреева, но накрая ме излъгаха и бе извършено предателство. Ина Дойнова ги предаде материалите на едно издателство и вътре включиха индийски чакри в материала и вкараха идеи и постановки на йогите в Паневритмията на Учителя. А йогите представляват учение от „Инволюцията", което е до идването на Христа. От 2000 години е започнала Еволюцията. Учението на Учителя е за пробуденото човешко съзнание, което борави със свръхсъзнанието. Така че те извършиха предателство и отпечатаха една Паневритмия, която няма нищо общо с Паневритмията на Учителя. Виж „Изгревът", том I, стр. 555-556 - така трябва да се разреши въпросът с Паневритмията.
 
6. Вие хвалите книгата на Весела Несторова. Аз я накарах да я напише. Аз съм заснел всичко на магнетофонна лента и на филми. Тя трябваше да влезне в „Изгревът". Аз съм работил с нея много време. Но тя ме излъга, изигра ме и предаде материала на друг да го издаде. При мене е нейното второ преработено издание. Онова, което е написано в книгата е вярно, но има още много неща, които не е описала, защото не смее да ги опише. Пример: Веднъж тя е на посещение при Учителя за разговор. Изведнъж Учителят я гледа строго, посочва я с пръст и извиква: „Вън от Изгрева! Рекох, напусни Изгрева!" Весела е смутена и пита: „Учителю, защо ме гоните от Изгрева?" Той отговаря: „Аз не гоня теб, но гоня оня черен дух, който е в тебе." Това лично ми го е разказвала Весела. А онова, което са ми разказвали нейните съвременници за нея, са такива, че може да се уплашите. И затова аз се стремя в „Изгревът" да ги давам събитията такива, каквито са. На някои не са приятни тези неща. Но това предпазва от заблуждение онези, които ще минат по същия път и ще имат същите задачи за разрешаване.
 
7. Аз съм този, който за пръв път публикува „Призванието на Учителя към българския народ и Славянството", „Мисията на Славянството" и отпечатих тези Скрижали в том I, II, III и IV. Те трябва да се приучават. Аз организирах и финансирах концерти-рецитали и бяха посетени от стотици хора. Аз дадох материалите на Евгения Шевальова да изнесе този концерт в Москва. Виж „Изгревът", том IV, стр. 29. Изпращам Ви покана за рецитал-концерта от 9.03.1998 г., който също организирах и финансирах сам. Това го пиша не да се самоизтъквам, но да Ви покажа, че аз съм този, който движи нещата от самото начало. И аз съм този, който проби обсадата, за да се съедини България и Русия чрез Словото на Учителя Дънов. Другите са второстепенни лица. Пиша Ви това, за да не бъдете подведена при взимането на някое решение в погрешна посока.
Шест часа след концерта времето в София се промени. Валеше лек дъжд, а температурата на въздуха беше плюс 15 градуса. Изведнъж дойде буря, студ, мраз. Температурите от плюс 15 градуса спаднаха до минус 6 градуса. Следващите три дни валеше сняг и беше студено - минус 10 градуса. Тогава разбрах, че нашият концерт е успял, защото предизвика съответна реакция на противодействие на онези тъмни сили, които разединяват Славянството. Разбрах, че Славянството няма лесно да се обедини. А откъде разбрах? Ще Ви разкажа един случай, който ми е разказан преди 30 години от Весела Несторова.
През лятото на 1944 г. Съветската армия още воюва в границите на СССР срещу германците. Учителят е в село Мърчаево, където са и приятелите с Него. Там е и Весела. Един ден тя получава вдъхновение и написва химн на обединеното Славянство, който е в стихотворна форма. Тя отива при Учителя и го декламира. Той харесва нейната поезия и казва: „Напишете музика за този химн!" На следващия ден времето е хубаво, небето ясно, няма нито едно облаче на него и е идеално време за музикално творчество. Весела получава музикално вдъхновение, чува мелодията горе във висините, сваля я долу и я написва с ноти към думите на нейното стихотворение. Освен поет, тя е и музикант и много добра певица. В момента, когато приключва с последния акорд, изведнъж се чува гръм от небето, след това светкавица и мълния. И започва буря с дъжд. Бурята продължава няколко часа, но Весела иска да покаже и да изпее какво е написала. Тича боса към Учителя. Той я приема в стаята си, дава й топъл чай да пие, тя се топли до печката и накрая Учителят я помолва да изпее песента. Весела я пее с вдъхновение и много тържествено. Когато стига до последния акорд, изведнъж се чува небесен гръм, светкавица и мълния проблясва през прозореца. Учителят поглежда навън бурята и казва: „Рекох, лесно няма да могат да се обединят Славяните." И показал с пръст светкавиците и гръмотевиците, които се чували и виждали през прозореца. Бурята траяла три дни. Ето, виждате, че е много трудно обединението и това може да стане само със Словото на Учителя.
И така, на 9 март 1998 г. направихме рецитал-концерт за Мисията на Славянството. След шест часа дойде бурята, снегът и студът. Прогнозите на метеоролозите бяха съвсем други. Те останаха изненадани. Студ скова Европа. А по телевизията видяхме как на 10,11 и 12 март Москва бе затрупана със сняг и студ. Нещата се повтаряха от Мърчаево, от времето на Учителя. Аз бях много доволен, че концертът успя. Ние преварихме и го изнесохме. Славянството ще бъде обединено. Но само чрез Словото на Учителя.
8. Аз съм изнесъл в „Изгревът" много материал за Мисията на Славянството и за Славяните от том I до том IV. Трябва да се проучва.
9. Разказват ми, че идват руски младежи в България, посещават този или онзи, ходят на Рила, на езерата и контактуват с лица, които нямат нищо общо с Мисията на Славянството и направо ги подвеждат в друга посока. Единствено Вие се обадихте, написахте ми писмо и аз Ви дадох работа. Тази работа Вие ще я свършите сама, ще я реализирате в името на Учителя, в името на Бога.

И накрая много поздрави от

(Подпис)

Вергилий

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...