Jump to content

ЧОВЕКЪТ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ЧОВЕКЪТ НА ЛЮБОВТА

Човекът на любовта е доволен от всичко. Той е вечно млад, той никога не боледува. Дали е богат или сиромах, учен или прост, той е доволен от положението си. В него има вечен стремеж към красивото и великото в света, което постоянно го насърчава. Той знае, че ако днес е невежа, утре ще стане учен. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 58).

Човекът на любовта има творчески дух. Той е винаги радостен и готов за подвизи. Няма мъчнотия, която той да не може да преодолее. Човекът на любовта се отличава със здраве и красота: очи, уста, нос - всичко в него е красиво; движеният му са хармонични и пластични. Дето мине, всички се обръщат да го гледат. От него лъха свежест и аромат. (ЗА СЪДБА ДОЙДОХ – 7 лекция – 20)

Силата на човека е в любовта. За да бъде силен човек трябва да е доволен външно и вътрешно. Вътрешното недоволство прави човека нещастен. Щом е недоволен, той прекъсва връзката си с любовта. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 58)

Нека остане в ума ви една мисъл, която да ви ползва. Пътят на Божията Любов е пълен със светлина. Поставете любовта в действие и имайте готовност да бъдете послушни. Никога не изменяйте решенията на Любовта. И при най-малкото подтикване от нейна страна, не се колебайте. Не се отказвайте и от най-малките микроскопически услуги, които Любовта изисква. В най-малкото е Божественото. Ако вие зачитате Любовта, тя ще извърши чудеса за вас. (ПЪТ НА ЗАЗОРЯВАНЕ - изд. ИК „Жануа-98” София 1999 г. - 529)

Когато у човека изчезнат всякакви смущения, всякакви болести, страдания, сиромашия, нещастия, това показва, че любовта го е посетила. Този човек е дошъл вече до любовта. Като дойде любовта, човек непременно ще я почувства. Като мине токът на любовта през човека, в него няма да остане нищо болезнено. (НАЙ-ГОЛЯМ В ЦАРСТВОТО БОЖИЕ - 99)

Кое е отличителното качество на любещия човек? - Той мисли първо за другите, а после за себе си... Да мислиш първо за другите, това значи да мислиш първо за Бога. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ – изд. – 1934 г. - София - 97)

Оня, на когото любовта говори, е приет от всички хора... Като проявява любовта, има отношение към хората и всички го разбират. (ЗАВЕТЪТ НА ЛЮБОВТА – І том старо издание - 70)

Любовта на човека към хората регулира неговия стомах; любовта му към ангелите, регулират дишането му, а любовта към Бога регулира главния мозък, т. е. нервната му система... Оплакваш ли се, че те боли глава - любовта ти към Бога е неправилна. Болят те гърдите -любовта ти към ангелите е неправилна. Боли те стомахът - любовта ти към хората е неправилна. Ако ръцете и краката те болят, това показва, че в любовта ти към растенията има нещо неправилно. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - изд. 1948 г. София - 335)

Днес новите условия на живота изискват образци. Всички трябва да бъдете образци на Любовта. Обаче, Любовта без Мъдростта, и Мъдростта без Любовта не съществуват. Те са неразривно свързани. (УЧЕНИЕ И РАБОТА - 60)

Аз мога да любя, добър да стана;
аз мога да обичам, силен да стана.
Любовта и Обичта ще ме научат
на Бога слуга да стана.
75]
(ПЕСЕН ОТ УЧИТЕЛЯ)

С любовта и в палат да влезеш, и в изба да се скриеш, ти си в рая. Щом любиш, ти си в рая. Раят е място на любовта. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - старо издание - 275)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...