Jump to content

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЮБОВТА


Recommended Posts

ПРИЛОЖЕНИЕ НА ЛЮБОВТА

Любовта трябва да цари между хората, безразлично от какво верую са и от каква народност са. Любовта трябва да обземе цялото човечество, понеже всички сме негови членове. (МИРОВАТА ЛЮБОВ И КОСМИЧНАТА ОБИЧ - изд. 1919 г. София - 7)

Приложете любовта, за да не изпаднете в ограничения, каквито светът налага. Това трябва да направите доброволно, а не с насилие. Ако не приложите любовта, а само говорите за нея, нищо няма да постигнете. (ТРИТЕ ЖИВОТА - 195)

Светът, който сега се създава, е свят на Любовта. Влезеш ли в този свят, любовта трябва да бъде свой спътник, каквото помислиш, каквото почувстваш, всичко трябва да бъде продиктувано от Любовта, както и да постъпваш, всичко трябва да е подписано с ръката на любовта. (ОПОРНИ ТОЧКИ НА ЖИВОТА - изд. 1942 г. София - 206)

- Защо Христос дойде на Земята? Каква беше Неговата задача? - Да приложи закона на живата любов, която разрешава всички въпроси: умствени, сърдечни и социални. (НОВИЯТ ЧОВЕК – старо издание - 154)

Като приложиш живата любов, ще видиш, че всички хора чувстват като тебе. Те се радват и страдат като тебе. Всички хора имат такива нужди, каквито имаш и ти. Като разбереш това, ще влизаш в положението на всеки човек и ще можеш да му помагаш, както на себе си. (НОВИЯТ ЧОВЕК - старо издание – 154)

Съвременните хора се стремят към доброто в света. - Защо? - Защото доброто е цел в живота. Доброто дава възможност за проява на всички неща. Силата дава възможност за постижения. Свободата пък прави всички неща реални. Без свобода любовта не е реална. Без сила любовта не е възможна. Без светлина любовта е непонятна. Без доброта любовта е неприложима. За да проявите любовта, вие трябва да знаете правилата и законите, които я регулират... И тъй, човек не може да познае любовта, ако не е свободен, ако не е силен, ако няма светлина и ако не е добър. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - старо издание - 284)

От това, което човек проявява се съди за неговата любов... Докато любовта се проявява чрез даден човек, той свети. Щом любовта престане да действа в него, той става черен въглен. Тази е причината, задето човек се обезсърчава, отчайва и изгубва смисъла на живота. Съзнанието му се помрачава и [ ]. (ДА ИМ ДАМ ЖИВОТ - изд. 1936 г. София - 152)

Любовта се проявява само в разумния живот, между разумни хора. В неразумния живот, никаква любов не съществува. (НОВИЯТ ЧОВЕК - старо издание - 94)

Любовта се изразява чрез прави мисли и чувства, чрез благородни постъпки. (НОВИЯТ ЧОВЕК - старо издание - 170)

В съвременния свят любовта може да се проявява само чрез добродетелта, иначе е недосегаема. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 344)

Любовта има специфични проявления. За пример, някой може да опита любовта в милосърдието, друг - във вярата, трети в надеждата, четвърти в справедливостта, пети - в разумността и т. н. (УСЛОВИЯ ЗА РАЗУМНИЯ ЧОВЕК - изд. 1930 г. София - 81)

За да проявят любовта си, хората трябва да бъдат умни. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - изд. 1941 г. София - 189)

Болестите в света идат периодически. При това, колкото повече се увеличават престъпленията по отношение на любовта, толкова повече се увеличават болестите и аномалиите в човешкия живот. Щом приложите закона на Любовта в домовете, обществата и народите, веднага болестите ще се намалят. Аз не говоря за човешката любов, но за Божията, която повдига духа на човека и разрешава всички въпроси. (КОЙТО ДОЙДЕ ПРИ МЕНЕ - 200)

Защо съм болен? Защото не следваш пътя на Любовта. (НОВИЯТ СВЕТИЛНИК - 327)

Щом любовта между хората не се проявява правилно, явяват се различни болести: главоболие, гърдобол, запек и т. н. (ДВИГАТЕЛИ В ЖИВОТА - 88)

Човек заболява не от изобилие на Любов, но от недоимък. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА – 335)

Скачат, радват се. Защо? - Любовта говори вътре в тях! Това е факт. И онзи, който има тази велика Любов в душата си, за него тези малките неща внасят радост и веселие. И колко пъти днес Господ ще изпрати едно малко дете да ви донесе едно карамфилче! Още като се събуди някой, рано сутринта, Господ ще му изпрати едно карамфилче. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 179)

Отидеш при някой болен, казва ти: „Много ми е тежко”. Попрегърнеш го, погалиш го с ръцете си, той казва: „Как ми олекна, този човек като че ми взе нещо” - доволен е. Пък можеш да отидеш при някой болен и да му говориш: „Ти си грешен човек, Бог те наказва, имаш да страдаш” - ти му оставяш двоен товар. Мислиш, че това е любов? - Не. Сега вие ще ме запитате какви са крайните резултати на любовта? - Крайните резултати на любовта, това е да се опознаем. Ние още не се познаваме. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 181)

Трябва да започнем с Любовта, за да имаме една стабилна основа вътре в живота. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд. 1999 г. София - 169)

Казвам: турете Любовта за основа, за подтик на човешкия ум, за основа и подтик на човешката воля. Любовта трябва да бъде един велик стимул вътре. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд. 1999 г. София - 169)

Там, дето действа Любовта в никого не се явява едно желание да ти направи една пакост. Хората на Любовта, всички са богати. Всеки иска да даде нещо от себе си. Там никой не мисли да прави зло, никой не мисли да вземе. Всеки иска да даде, защото има преизобилно. (СКРЪБ И РАДОСТ - изд. 1999 г. София - 169)

Сега ние трябва да покажем, че у нас има един нов живот, нов принцип, че можем да приложим любовта. Който и да е от вас, мога да го опитам доколко е неговата любов, неговата честност. Вие се намирате в крайна нужда и аз ви дам да занесете някъде 100,000 лева, без разписка, тъй, само между мене и вас. По пътя ще се замислиш, ще си кажеш: „Да си услужа!” После ще се извиниш: „По пътя срещнах разбойници, нараниха ме”. Да, но и вие сте се наранили. Аз си мълча, замина си. Друг случай: вашата дъщеря е млада, красива, девствена. Вие я оставите някому да я преведе през гори и планини. Мислите ли, че няма да опитате неговата любов? Той трябва да я пази като нещо свещено. А колко пъти могат да се явят у вас тези нечисти мисли! Това не е култура. Любовта изисква от нас онова свещено чувство - да тачим живота на хората. И тъй, братя и сестри трябва да хранят помежду си онова благородно чувство. Приятели, мъже и жени, трябва да имате най-благородни чувства помежду си. Синове и дъщери трябва да хранят най-благородни чувства и мисли към своите близки и приятели. Ами че така е! Ние се намираме пред един свят, пред една култура, дето всичко ще се разкрие, няма да остане нищо неразкрито. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА - изд. „Фотинов” София - 344)

Аз бих желал всички вие, които ме слушате, да носите факлите на тази култура запалени, тази светлина да има един определен принцип и да кажете: „Любовта включва благото на всички хора”. А ние сме носители на туй благо. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА – изд. „Фотинов” София - 186)

В обществото вие трябва да дадете един добър пример на любов. И като дойде някой при вас, без да му говорите за любов, да усети тази истинска Любов. (ДВАТА ПРИРОДНИ МЕТОДА – изд. „Фотинов”София - 344)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...