Jump to content

ПОСВЕЩЕНИЕ


Recommended Posts

ПОСВЕЩЕНИЕ

За денят Господен, за Божественият огън и за

Българския народ

1 . Всеки народ трябва да се съзнава като уд в Божественото тяло, за да знае где му е мястото и да функционира правилно в Божественото тяло , за да може да приложи Божествените идеи . А сега всеки народ мисли , че светът е създаден само заради него и всяко общество мисли, че светът е създаден само заради него, и всеки индивид мисли, че светът е създаден само заради него . Но Бог ни доказва , че светът е създаден само заради Него. Божественият Дух се стреми да създаде най-висшата форма, в която да се прояви Той!

2. Иде една нова вълна от Космическото пространство , вълна на Божествената Любов. Наричат я още „Огнена вълна". Тази вълна има мощни трептения , които организмът на всеки човек не може да издържи . Затова се казва , че Бог е огън всепояждащ . Тези, които са готови да издържат трептенията на тази вълна и я приемат ще просветнат, а онези, които не могат да издържат трептенията й, за тях тази вълна ще бъде огън , който ще ги изгори или ще стане причина да минат през най-големи страдания . И тези страдания ще ги приготвят да приемат Любовта, да се пробудят. Затова тази вълна на Любовта, която иде се нарича Божествен огън. В него ще изгори всичко старо, всичко нечисто.

Когато хората минат през този Божествен огън , ще дойде

Царството Божие на земята.

Когато дойде Огънят на Любовта, Божественият огън, едни ще просветнат, а друг и ще изгорят , ще минат през разкаяние.

3. Земята трябва да се пречисти. Пречистването й ще стане с огън . Иде огънят в света. Ако хората не приемат Учението на Любовта, огънят ще дойде и ще помете всичко онова, което от хиляди години се е съграждало . Старата култура ще изчезне, помен няма да остане от нея. Греховете , престъпленията на хората ще изгорят. Които издържат на този огън, те ще светнат, както свети златото, което е минало през огъня на златаря. Които минат през този огън и издържат , те ще турят начало на Новата култура .

4. Сега вие трябва да знаете, че всички хора, добри и лоши, ще минат през този огън . Не се страхувайте, но будни трябва да бъдете, да минете през огъня и да оцелеете, и той ще ви очисти.

Чистотата е нужна на хората. За мнозина този огън е започнал вече. Страданията, изпитанията не са нищо друго освен огънят , който иде за да пречисти света. Колкото по-голямо страдание минава човек , толкова по-силен става . Страданията каляват човека , правят го силен да носи . Някои страдания са действителни , а някои фиктивни . Каквито и да са страданията на човека, той трябва да издържи .

5 . Големи страдания идат в света . Кога ще дойде Царството Божие на земята? В денят Господен. Този ден е един от тъмните Божи дни. Тогава слънцето, звездите ще изгаснат и който може да запали своята свещ, той ще бъде на светло. Който не може да запали свеща си, той ще остане в тъмнина . Тъмен е Денят Господен . Сегашните дни са светли , хубави , но Денят Господен, който ще бъде тъмен, придружен с бури, ветрове. За да посрещнете с радост този ден, вие трябва да имате запалена свещ, на която при страшните бури и урагани , при всички несгоди да можете свободно да четете Словото Божие .

6. Вънка от нашата вселена идва една велика вълна и тя ще върви с една грамадна бързина. Тя ще залее целият свят и всички онези, които и се противопоставят , тя ще ги задигне и завлече със себе си. Къде ще ги завлече? В Божествената пещ на Божествения огън .

Под свършване на света, или изгаряне на света се разбира ликвидация на всички криви мисли , всички измами и заблуждения . Ще изгори всичко нереално , а ще остане само истинското , реалното. Тогава всички ще разберат, че са братя, а Бог е техен баща ! Тогава всички ще разберат , че земята е създадена за благото на живите същества , а Вселената - за научни изследвания. Онези, в които Божественото е събудено, още днес могат да живеят по този начин.

7 . Велик момент настъпва . Изявлението на Великият Господ се очаква с интерес от всички добри и разумни същества. Тези , у които съзнанието е пробудено ще възприемат Божественото Начало и ще се изменят . Останалите - чието съзнание не е пробудено, те ще спят.

Ако пропуснете тази Велика вълна на Любовта, която иде сега, ще чакате милиони години . За да ви се разкрие тя, трябва да преживеете закона на жертвата и самоотричането .

8. Бог прекарва славяните през огън . Няма други народи по света , които да са минали през толкова страдания както славяните. Бог казва: „От вас трябва да излезне нещо добро."

Определено е Славяните, като едно голямо семейство да извършат Волята Божия . В това е величието на тяхната мисия.

Славянството е представител на идеята за Бога . В съзнанието на Славянството има нещо възвишено : Любов към Бога!

Българите са пионерите между славяните.

9. Господ иде чрез огън да очисти Земята , да съблече старите дрипи на хората, да им даде нови тела, да внесе любов в сърцата им, да подигне умовете им, да отстрани от тях всяка злоба, омраза. Това възвестява Божественото Учение в Новата Епоха.

Бог ще прекара света през един голям огън за да пречисти. Ако някой мисли, че в бъдещият си живот ще може да живее така, както е живял в миналото той се лъже. Миналото е минало време . Сега иде нов Свят , нова Светлина , нова Любов , нова Свобода. И това се отнася не само за един народ, но за всички народи, за всички племена.

10. Духът на Бога слиза вече отгоре , както Светлината. Иде Той и велика Виделина носи със Себе си, огън и живот , който ще пречисти света. Съвременните хора ще опитат тия неща, ще бъдат свидетели на въдворяването на Царството Божие на Земята. Със слизането си Бог ще съди хората и злобата ще изчезне.

Духът на Бога е в Словото на Всемировият Учител на Вселената - Беинс а Дуно , със светското си им е Петър Дънов преживял между българите и славянството от 1864 - 1944 год.

Словото Божие е в Словото на Всемировият Учител - Беинса Дуно.

Великият Учител говори :

„Бъдещето е на Славяните - Бъдещето е на Българите " Амин.

Из Словото на Учителят Дънов. Съставил Вергилий Кръстев.

17 -18.30 часа, 7 януари 2006 год.

ISBN 954-9915-13-1, том XXІІ

© Всички права запазени

Не се разрешава препечатването на отделни части от книгата в периодичния печат - вестници и списания, без разрешение на съставителя на сборника.

Не се позволява преразказването на отпечатания летописен материал от нелегални и явни разказвачи с цел - издаването на пиратски издания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...