Jump to content

Любовта носи Чистота


Recommended Posts

ПРОБУЖДАНЕ НА ДУШАТА

• 5 Любовта носи Чистота

Най-силната крепост против всички болести е Чистотата. И като ученици на Окултната школа, необходима ви е Чистотата. Без Чистота нищо не можете да извършите. Абсолютна вътрешна чистота трябва. Аз говоря за вътрешната Чистота - чистотата на сърцето. За да може Учителят да предаде право своето учение на своите ученици, той трябва да бъде абсолютно чист. Не е ли чист, той ще ги заведе в левия път. Чист ли е абсолютно, той ще ги води в Правия път, надясно. Това е по отношение на Учителя. Също така и ученикът, ако не е абсолютно чист, не може да върви в правия път, няма да бъде способен да върви в този път и да възприеме Божествената Истина.

И ако вие искате да предадете Божествената Истина комуто и да е в дадения момент, вие трябва да бъдете абсолютно чисти и този, който ви слуша, непременно ще възприеме тази Истина и сърцето му ще се обърне към Бога, ще познаете Господа.

Имайте предвид, че без Чистота не можете да впрегнете никоя природна сила да работи заради вас. Вие може да я впрегнете, но тази сила ще произведе обратни кармически резултати, които с векове трябва да изкупвате. И затуй от всички ученици на Бялото Братство се изисква Абсолютна чистота, за да могат силите на Природата да работят за тяхното издигане. Това е абсолютно правило, то е необходимо при закона на Свободата. Не спазвате ли това правило, ще отидете в левия път; спазвате ли го, ще бъдете надясно.

Сега Христос, който е глава на това Велико Училище, изисква тази Чистота от вас. Христос, който е глава на Всемирното Бяло Братство, изисква тази Чистота от учениците на Бялото Братство в България.

Чистотата, това е едно произведение, един продукт или, мога да кажа, един атрибут на Любовта. Само Любовта носи Чистотата и затуй без Любов не можете да бъдете чисти. Туй трябва да го съзнаете. Влезе ли вече Любовта, произведе ли Чистота, вие ще имате най-великия импулс. И аз искам да внеса един нов импулс във вашия ум като ученици. Този импулс вие не можете да го добиете от никоя книга. Каквото и да правите, не можете да го добиете. Сега е един момент, който трябва да използвате, втори път този момент няма да го има. Всяко нещо в Природата, в Божествената книга си има определено време, специално време и ако се използва, добре, ако не се използва, изгубен е моментът, трябва да се чака. Един свещен импулс трябва да има в душата ви, в сърцето ви, в ума ви, за да можете да се домогнете до Божествената Истина.

Аз съм слязъл от Божествения свят, за да внеса този Божествен импулс във вашите души, за да се пробудят, да се разцъфтят и да поемат свещения Път към Бога. Един свещен импулс трябва да имате към Великата Истина, която ще ви направи свободни, ще ви освободи от робството, в което сте били досега, и ще ви въведе във Великия Божествен свят на Любовта, Мъдростта и Истината.

Редактирано от blagodari
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...