Jump to content

Пътят на Любовта


Recommended Posts

• 13 Пътят на Любовта

Път за придобиване на щастието е Добродетелта. А възможността за придобиване на Добродетелта е Божията Любов. И тъй Любовта е път за постигане на щастието по пътя на Добродетелта. Всички добродетели произлизат от Божията Любов. И тогава Любовта се изявява в Добродетелите. Когато човек проявява различните Добродетели в живота си, с това изявява Любовта.

И тогава да обичаш един човек, това значи той да расте и да се развива под твоята обич. Любовта предизвиква нов подтик на енергия в ума и в сърцето на човека. Човек най-първо трябва да се домогне до Любовта. Щом се домогне до нея, той придобива радост, разширение, условия за растене и опитва всички блага.

Когато човешката душа дойде под Божествените лъчи на Любовта, тя се разцъфтява и човек има едно велико преживяване. Той чувства единството си с цялото Битие. Любовта започва с пробуждане на съзнанието, когато човек чувства единството си с цялото Битие. Затова ние искаме едно Братство, основано на Божествената Любов, на Бо-жествената Мъдрост и на Божествената Истина. Не общество на вълци и мечки, а Братство на всички хора и народи, изпълнени с Любовта, просветени от Мъдростта и озарени от Истината.

Ако човек не обича, не може да расте. Дето има Любов, човешките способности растат и се развиват правилно. Любовта предс

тавя същината на Живота, а Мъдростта – формите на хармонията в света. Ако се приближите при Любовта, ще придобиете такова знание, каквото не сте имали и ще се облечете в дреха, каквато не сте носили. Когато в човека влезе Любовта, той става смел и решителен. Когато в човешката душа влезе съзнателната Любов, в него се развиват скритите сили, за които копнее душата. Човек трябва да обича, понеже чрез това той получава енергии, които може да оползотвори за изграждането на своето Духовно тяло. Магична сила е Любовта. Чрез Любовта се трансформират известни космични енергии. Любовта регулира енергиите в човека.

Единствената Сила, която владее всички сили и може да ги регулира, това е Любовта. Самата Любов се регулира от Духа.

Любовта носи всички Добродетели. Трябва да любим, защото само Любовта съкращава времето, спестява енергиите и произвежда най-добри резултати. Иначе ви трябват най-малко десет прераждания, за да изправите една малка погрешка. Всички, които любят Бога, ще станат силни, крепки, възвишени, благородни, ще придобият знанието на Мъдростта, ще придобият и великата Истина, която ще ги направи свободни.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...