Jump to content

ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С АНГЕЛИТЕ - ВРЪЗКА


Recommended Posts

ВРЪЗКА

Човек трябва да бъде във връзка с Ангелите, да почувства и тяхната любов и култура. (ПРАВЕДНИЯТ - 113)

Между животните, хората и възвишените същества - Ангелите, има неразривна връзка. Животните се ползват от миналия живот на хората, който те са посели в тяхното съзнание; хората се ползват от миналия живот на Ангелите, посят в съзнанието им; Ангелите пък се ползват от миналия живот на съществата, които стоят над тях. Следователно, върне ли се назад в съзнанието си, човек влиза в миналия си живот и се свързва с животните; върви ли напред, той отива към своето светло бъдеще и се свързва с Ангелите, чиито мисли и желания иска да реализира. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 304)

С Ангелите ние сме свързани по закона на разумността. Разумността е качество на Ангелите и се изпраща от тях при творението, при създаването на тази нова Вселена. От изобилието на своята разумност те изпращат към Земята. Казано е в Писанието: „Ще изпратя Духа си, и Той ще ви научи”. На какво ще ни научи? На разумност. (СИЛА И ЖИВОТ – VІІ серия – 22 лекция – 6)

Турете Христа за глава на вашето царство и вървете по Неговия път - само така Ангелите ще ви бъдат приятели и вие ще ходите в Светлина. (СИЛА И ЖИВОТ – II том – изд. - 2006 г. - 247)

Ние с Ангелите ще се свържем чрез разумността... Щом има идеалност, Ангелите са в нас... Щом проявяваме разумността, ние сме с Ангелите. (СИЛА И ЖИВОТ – VІІ серия – 22 лекция – 33)

За да бъдем във връзка с Ангелите, всички хора - мъже, жени и деца трябва да раждат. Който не може да роди една възвишена мисъл, едно добро желание, не е свързан с Ангелите. Всеки момент трябва да раждате. Който не ражда, сам прекъсва връзката си с Ангелите. (ДАЛИ МОЖЕ – 264)

Който иска да влезе в общение с възвишените жители на астралния свят, трябва да бъде кротък и смирен. (ВЕЛИКИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТА - 121)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...