Jump to content

ЧОВЕКЪТ И АНГЕЛИТЕ


Recommended Posts

ЧОВЕКЪТ И АНГЕЛИТЕ

Като говориш добре, ще бъдеш между хората; като мислиш право, ще бъдеш между Ангелите; като чувстваш право, ще бъдеш между херувимите и серафимите. (УСТОЙЧИВИ ВЕЛИЧИНИ – 238)

Понеже вие се готвите да идете при Ангелите, знаете ли какво обичат Ангелите? Аз да ви кажа. Ангелите обичат крайна чистота. Вие, ако имате най-малката миризма, не можете да се приближите при Ангелите. Вашата мисъл и чувства, ако имат най-малкия мирис, вие не можете да ги приближите при Ангела. Ангелът иска абсолютна чистата в мисълта, вашата мисъл трябва да бъде чиста и да има ухание. Мислите и чувствата на някои хора лошо миришат. (АКО ГОВОРЯ – II т. - 399)

Сега вие се готвите за небето, искате да живеете между Ангелите. Какво ще правите там? Готови ли сте да живеете като тях? Като ви сравнявам с Ангелите, казвам: Да сте много красиви, не сте: да имате културата на Ангелите, нямате. Обаче, те са снизходителни, няма да ви изпъдят, но ще ви изгледат и ще си заминат. Така постъпва професорът с малкото дете. (НАЧАЛО НА МЪДРОСТТА - 229)

А това да четете разни философски трактати, да разисквате върху живота на Ангелите, без да живеете като тях, туй са залъгалки, забавления в света. (VІІ МЛАДЕЖКИ СЪБОР - 1929 г. - 33)

Прави това, което Ангелите правят. (ТРИТЕ ПОСОКИ - 273)

Какво лошо има в това, човек да мисли, че може да стане Ангел, с големи крила, да се разхожда из пространството и на всички да свети? (НЕРАЗРЕШЕНОТО - 95)

Под „Ангел” разбирам висшия човешки ум. (НОВИЯТ ЧОВЕК - 229)

За мене Ангел е всеки човек, който има будно съзнание и върши волята на Бога. Като му дойде в ума една светла мисъл, той веднага я прилага. (АБСОЛЮТНА ИСТИНА - 266)

Ако човек има нужното търпение, след години ще стане като Ангел. (НОВАТА МИСЪЛ - 10)

Като научи уроците, които му са предадени като на човек, той трябва да мине в по-висока фаза, да изучава уроците на Ангелите - да стане Ангел. (ЦЕННАТА ДУМА - 74)

Един ден, когато достигне съвършенство, човек ще мине в еволюцията на Ангелите и ще разполага с по-големи възможности за развитие и работа. (ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЩАСТИЕ - 213)

Вие мислите, че като отивате на небето, ще бъдете като Ангели с крила и сила. Това са детински схващания. Този Ангел е работил, минал е през изпитания, и то през какви изпитания, а пък вие без изпитания искате да вземете първото място в небето, да кажат, че сте Ангел. Докато станете Ангел, ще се изпотите сто пъти. (АКО ГОВОРЯ – ІІ том - 412)

Следната фаза, в която ще минем, е фазата на Ангелите. Щом влезем в тази фаза, сегашните груби тела, които имаме, ще се изменят органически. Те ще бъдат създадени от една по-фина материя. (СИЛА И ЖИВОТ - VII серия - 22 лекция - 25)

Помнете, че на човека е определено да стане Ангел. От него зависи кога ще стане такъв. Той може да стане Ангел в един ден или в една година; той може да стане Ангел в един живот, а може и в десет живота. (ЗАКОНИ НА ДОБРОТО - 151)

Ученикът е кандидат за Ангел. Когато стигне това положение, дава му се висока служба, да участва в създаване на някаква слънчева система. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - 52)

Човекът представлява един преходен етап към развитието на Ангелите. Енергията, която ние събираме в нашите тела от Земята един ден ще бъде полезна за други пo-висши същества. Тя ще бъде основа за културата на един по-висш свят от сегашния... Като оставяте телата си на Земята, вие ще бъдете свободни от тях, и като влезете в Ангелския свят, ще се ползвате от благата, които сте оставили на Земята. (МЛАДЕЖКИ ОКУЛТЕН КЛАС - III г. - 8 лекция - 128)

Писано е в Свещената книга, че след две хиляди години Божиите Ангели ще слизат и възлизат, ще работят върху хората. Това време е наближило вече. (Казано на 15 април 1917 г.). (ВСЕ ЩО Е ПИСАНО - 92)

Това, което иде сега в света, е толкова велико, че всички Ангели надзъртат от небето, да видят какво иде и какво става на Земята. (НОВИЯТ ЧОВЕК – 278)

Който иска да влезе в Царството Божие, трябва да бъде във връзка с Ангелите - основа на това Царство, и с херувимите - неговият физически свят. (ДАЛИ МОЖЕ - 266)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...