Jump to content

Въздействия


Recommended Posts

Въздействия

Духовният човек трябва да се пази от груби, от грозни образи, да не остава те да му въздействат, понеже след време те ще произведат лоши последствия върху цялата му психика. (Затова се родих - 193).

Вие трябва да знаете, че имате много врагове, хиляди същества, които всеки ден ви дебнат, всеки ден ви устройват капанчета, навсякъде в обществото, навсякъде в Природата. Много от нашите нещастия се дължат на тия невидими врагове в живота. Те са много опасни... Има и видими врагове, които не могат да се избегнат. Те всички си служат с известни хипнотични движения. Те постоянно ти внушават. (ООК - 31 Лекция - 21).

Когато вибрациите на две тела не са еднакви, онова тяло, чиито вибрации са по-силни, оказва влияние върху другото, на което вибрациите са по-слаби. Ако се срещнат две тела с еднакви вибрации, те напълно се хармонират.(ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ ИСТИНИ КЪМ ЧОВЕКА - 5).

За да прилагате новото, образувайте по между си малки групи, в които да влизат млади и възрастни братя и сестри, за да си въздействате взаимно. Между млади и стари няма никаква разлика. Младият и старият са все един човек. Стар човек е онзи, който се връща у дома си. Той е ходил на работа и се връща вече у дома си. Млад е този, който отива на работа. Значи разликата между младия и стария се заключава само в посоката на тяхното движение. Дето се срещнат, те ще се спрат, ще си кажат по няколко думи и ще продължат пътя си. (ЕСТЕСТВЕН РЕД НА НЕЩАТА - 30).

Един светия, дето застане, всичко наоколо оживява. В една местност, дето той живее, вълците не ядът овце, мечките изменят характера си, лъвове ако има изменят характера си. (ФАКТИ, ЗАКОТИ, ПРИНЦИПИ - I том - 124).

Има два начина за въздействие върху човека. Ако кажеш на силния ученик, че нищо не знае, ти ще събудиш у него енергия да учи, да ти покаже, че знае; ако кажеш на слабия, че нищо не знае, той съвсем ще се обезсърчи. Затова нищо не казвай на слабия. Също така и на болния не давай нищо да яде, ако искаш по-скоро да оздравее. Колкото повече му даваш да яде, и колкото повече се грижиш за него, той по-скоро ще умре. Остави болния да гладува, за да събудиш в него подтик за живот. (НОВО РАЗБИРАНЕ - 82).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...