Jump to content

Влияния от времето


Recommended Posts

Когато ни сполетяват нещастия и страдания, това показва, че ние сме предприели една работа в най-неблагоприятно време... Тръгваш за планината през зимата, в снежно време, когато върхът е заледен. Всяка стъпка е рискована. Всеки момент можеш да се хлъзнеш и да пострадаш: да счупиш ръката или крака. Ето де е грешката - не си избрал благоприятно време за това. (КРАСОТАТА НА ДУШАТА - 81).

Сутринните часове са най-добри за умствен труд, обедните - за физически труд, т. е. за ядене, а вечерните - за почивка. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ ОТ УЧИТЕЛЯ - 1926 г. - 258).

Мнозина се оплакват, че са неразположени, болни, нещастни, без да подозират, че неразположенията им се дължат на промяната на времето... Не се влияйте от вятъра, от влагата, от мислите на хората... Влияйте се от Божието добро, което е във вашето сърце. Влияйте се от Божествената светлина, която е в вашия ум. Влияйте се от Божествената сила, която е във вашия дух. (ЛЪЧИ НА ЖИВОТА - 315).

Много барометри има в човека... Човешкият нос представя едновременно барометър и хигрометър... Коляното е един добър барометър на човека. При най-малката промяна на времето човек чувства в коляното си, или в ставите някъде известна болка. Тази болка определя, че ще вали дъжд, сняг, град. Щом времето започне да се подобрява, и болката престава...Тъй, щото, дали ви боли гърло, крак, ръка или друго нещо, ще знаете, че вашият барометър се обажда. По този начин вие можете да станете пророк, да предсказвате времето. Ако ви боли гърлото, времето ще се развали по един начин; ако ви боли крак - по друг начин и т. н. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 248).

Ако нямате никаква болка т. е. нямате никакъв барометър, това място под лъжичката ще играе роля на барометър. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 248).

Друг път човек става от сън, вижда времето ясно, светло, а под лъжичката се чувства някаква тежест. Той пита, защо му е мъчно... След няколко часа времето се разваля. След това неразположението изчезва. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 249).

Забелязано е, че между промените на времето и човешките чувства има известно съотношение. (ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА - 248).

Почти 99 % от настроенията на хората се дължат на промяната на времето. Какъвто вятър вее, така и човек мисли. Някой е песимистически настроен. Защо? Времето му действа така. Друг е настроен оптимистически - пак в зависимост от времето. Ще възразите, че много от настроенията ви нямат нищо общо с времето. Възможно е, но как ще си обясните неприятното разположение, предизвикано от празната кесия? Как ще си обясните неприятността и неразположението, което изпитвате от глада? Много естествено, четири деня вали дъжд, никой не ви вика на работа. Като не работите, кесията ви е празна, а празната кесия не радва човека... Кесията ви е празна, стомахът ви е празен. На кого ще се сърдите? На времето. Вън вали дъжд, хваща голям студ или голяма горещина, развиват се различни болести, а всичко това влияе на кесията, на стомаха и на разположението на човека… И тъй 99 % от мъчнотиите се дължат на времето. Обаче времето се определя от миналото, от настоящето и от бъдещето. И тогава, за по-ясно казваме: 99 % се дължат на миналото, а само 1 % - на настоящето. Това, което сега изживяваме е само 1 %... Има 1 % от мъчнотиите, които са задача на сегашния живот, тях трябва да разрешавате правилно (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 266).

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...